Jané demana rebuig social als conductors beguts

El conseller assegura que "persones així causen molt de patiment"

El conseller d'Interior, Jordi Jané, demana "rebuig social" a aquelles persones que es posen al volant begudes o drogades i, també, "un canvi de xip i de mentalitat" dels conductors perquè prenguin "consciència del mal que poden fer". Jané ha fet aquestes declaracions a TV3 aquest dimarts, l'endemà que una nena fos atropellada mortalment a Bonmatí (Selva) per un conductor que va donar positiu a la prova d'alcoholèmia i al drogotest.

"Persones així causen molt de patiment", ha condemnat Jané, que ha insistit en la necessitat de l'"educació viària". El conseller també ha reclamat una "resposta penal" a aquestes conductes i ha subratllat que el Departament d'Interior ha enviat al fiscal coordinador de Seguretat Viària de l'Estat, Bartolomé Vargas, una proposta de "nous criteris" que es podrien aplicar als conductors reincidents.

El Govern va iniciar la demanda de més contundència als conductors reincidents arran de l'accident el gener de Fornells de la Selva (Gironès), en què una noia de 25 anys va perdre la vida. El conductor de l'altre vehicle anava begut, sense carnet i havia tingut un accident hores abans. El març set persones van morir en un accident entre dos cotxes a Pont de Molins (Alt Empordà). Un dels conductors tenia el permís retirat.