50 productors i establiments de la Selva estableixen relacions comercials

Va tenir lloc en unes jornades a Hostalric

L’objectiu de la jornada, que es va celebrar al Centre Gastronòmic Domus Sent Soví d’Hostalric, era crear sinergies i establir relacions comercials a través de rondes ràpides i simultànies d’entrevistes. Així, els 25 productors agroalimentaris de proximitat que hi van participar disposaven d’una taula on exposar els seus productes, tastets o catàlegs i conversaven alguns minuts amb cadascun dels 25 establiments (restaurants, hotels, allotjaments rurals, petits distribuïdors...).

Les entrevistes permetien conèixer aspectes diversos com el procés d’elaboració del producte, les matèries primeres utilitzades, la millor manera de presentar-lo al públic, els mètodes de conservació, el preu o la forma de distribució. Al llarg de les 3 hores que va durar el networking es van establir un bon nombre de relacions comercials concretes entre productors i establiments.


Els productes que es van presentar a la jornada són un reflex de la diversitat del sector agroalimentari de la Selva: iogurts de granja, cerveses artesanals, embotits d’elaboració pròpia, melmelades de ratafia, horta de km0, pollastre ecològic, cava amb raïm de Blanes, vins, ratafia, fruits secs... En efecte, a la comarca hi ha molts productors i elaboradors agroalimentaris de gran qualitat però que no disposen de circuits de comercialització gaire consolidats. Al mateix temps hi ha nombrosos establiments, especialment en zones turístiques, que poden incorporar i oferir aquests productes per donar un valor afegit a la seva activitat. Davant d’aquesta situació el projecte Localitza busca millorar la comercialització dels productes agroalimentaris locals en l’àmbit turístic i fomentar la diferenciació dels establiments turístics a través d’aquests productes. A més de la trobada entre productors i establiments, al llarg del 2016 s’estan desenvolupant més accions com la caracterització dels productes, la identificació de millores per adaptar-los als usos turístics, les estratègies de màrqueting als establiments o la capacitació professional.

El conseller de Turisme, Quim Vivas, que va donar la benvinguda als assistents i va participar de la sessió de treball, ha valorat molt positivament la quantitat de relacions comerciants que s’han establert en aquesta sessió. Vivas ha assegurat: “Aquest només és un primer pas del projecte ja que durant aquest any hi ha previstes altres sessions que permetran millorar la comercialització i la diferenciació dels productes de la nostra comarca.”

Aquest projecte, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i compta amb la col•laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar.