Dos detinguts per cometre 35 robatoris a la Cerdanya i el Ripollès mentre els propietaris dormien

S'emportaven diners, joies i telèfons mòbils, entre d'altres

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat albanesa de 41 i 27 anys com a presumptes autors de 35 robatoris amb força en primeres residències de la Cerdanya i el Ripollès mentre els propietaris dormien. Segons la policia catalana, els robatoris es van cometre entre els dies 30 d'abril i el 5 de maig en municipis com Campdevànol, Planoles i Ribes de Freser i entre el dimecres 4 i el dilluns 9 de maig a La Molina, Vilà d'Urtx i Alp. Els presumptes lladres arribaven a la zona en tren i durant el dia acampaven a la muntanya per, hores més tard i ja de matinada, cometre els robatoris en domicilis propers a la via del tren. Com a botí, s'enduien objectes petits i fàcils de transportar, com diners, joies, telèfons mòbils i tauletes electròniques.

Els mètode per accedir als habitatges també era sempre el mateix. Consistia en trencar el bombí de la porta i deixar-ho en testos de plantes situats fora del domicili, on hi entraven entre una de la matinada i les sis del matí.

La investigació va començar en comprovar l'existència de 12 robatoris mitjançant el mateix mètode a la Cerdanya. Tot i que cap de les víctimes va poder veure els lladres, els Mossos els van relacionar amb 23 robatoris més feia setmanes al Ripollès. Les coincidències en la manera d'actuar van permetre posar els agents sobre la pista de dos homes de nacionalitat albanesa que es desplaçaven en tren i va ser una patrulla de Puigcerdà que va identificar els dos homes prop de l'estació de tren.

En l'escorcoll, els agents van trobar-los objectes d'un dels robatoris de la Cerdanya, eines utilitzades en els robatoris i una tenda de campanya.

Està previst que els dos detinguts, amb domicili desconegut, passin en les properes hores a disposició judicial.