Neix Campus Peralada, un projecte educatiu per apropar la cultura i l'art als més joves

A través de la lírica i la dansa s’organitzaran un seguit d’activitats en el marc del Festival 2016

Coincidint amb el 30è aniversari del Festival Castell de Peralada, s’ha creat aquest campus que vol oferir espais orientatius i educadors que facilitin l’experiència i el contacte dels joves participants, amb l’escenari. Assistiran a diversos espectacles com són el recital de piano de Lang Lang, l’espectacle de dansa d’Ailey II, l’assaig general de la nova producció del Festival, l’òpera Turandot, el concert de Ezio Bosso o el recital Albert-Alberto d’Alberto García Demestres i Albert Guinovart. També es vol que els participants al campus assisteixin als assajos o classes d’Ailey II i Turandot, perquè puguin interactuar amb els artistes i compartir experiències.

El Campus Peralada està dirigit a alumnes de diversos centres oficials de música o dansa de les comarques gironines, i en aquesta primera fase d’aquest projecte, es comptarà amb la participació de diferents institucions i equipaments de la vila de Peralada i de les ciutats de Figueres i Girona.

En el marc d’aquest campus també s’han previst activitats dirigides al públic infantil que participarà al Casal d’estiu que organitza l’Ajuntament de Peralada. L’objectiu es despertar la curiositat dels infants, fer-los descobrir la música, participar en la seva formació intel·lectual i potenciar la seva sensibilitat. Accions culturals i pedagògiques que passen per una visita guiada a les instal·lacions del Festival i la participació a un concurs de dibuix.

Per altre part, la soprano Sara Blanch, -artista resident del Festival-, guanyadora del Premi Extraordinari Festival Castell de Peralada del Concurs Viñas, actuarà en tres espectacles d’aquesta edició: Albert-Alberto amb Albert Guinovart i Alberto García Demestres, a Combattimento, amor i lluita als madrigals de Monteverdi, l’espectacle homenatge a Claudio Monteverdi, amb direcció musical a càrrec de Fausto Nardi i amb direcció escènica de Joan Anton Rechi, i a La Festa de la Música on Sara Blanch actuarà al costat d’Albert Guinovart i del Cor Infantil Amics de la Unió, amb direcció escènica de Marc Montserrat-Drukker.

Un any més, el Festival Castell de Peralada, estarà present al certamen “Girona Temps de Flors”. Al pati de l’Ajuntament de Girona es podrà visitar un muntatge floral del grup Tetris, en homenatge a l’òpera Turandot de G. Puccini.

El 15 de maig, dins de les Jornades Europees de l’Òpera, l’Associació Amics de l’Òpera de Girona i el Festival Castell de Peralada han organitzat, per quart any consecutiu, unes cantades d’òpera a càrrec de l’Associació Amics de l’Òpera de Girona, amb l’objectiu d’acostar l’òpera i la lírica a tots el públics. Les cantades tindran lloc a la Plaça del Vi a les 12h, 17h i 18h, amb un programa on Puccini tindrà un paper destacat  en homenatge al 30è Festival de Peralada.

Aquest estiu, es podran veure a Peralada 23 espectacles que, des de diverses disciplines artístiques, donaran veu a la cultura i l’art que es fa a casa nostra i a nivell internacional. Nits d’òpera, de lírica, de dansa, de pop, de jazz... o de lectures dramatitzades donaran forma a un Festival que celebra tres dècades en les que s’ha convertit en el referent dels festivals d’estiu, en tot un clàssic. El Festival, ha sabut trobar la fórmula per, sota un mateix paraigües, presentar una programació variada en la que s’ofereixen espectacles per a tots els gustos i preferències culturals.

Aquest 2016 arribaran a Peralada grans artistes del panorama internacional i nacional, amb estrenes absolutes i actuacions que en alguns casos seran úniques a Catalunya o a l’Estat.

Amb l’objectiu de garantir un bon i còmode desplaçament fins al recinte del Castell de Peralada, per segon any consecutiu, hi haurà servei d’autobús del festival. Els dies d’actuació a l’Auditori del Parc del Castell, sortirà un autobús des de Barcelona en direcció a Peralada. Enguany també s’incorpora una nova ruta que cobreix diverses poblacions del Baix Empordà com són Sant Feliu de Guíxols, Plata d’Aro, Palamós, Palafrugell i Peralada.