Les escales de Sant Feliu de Girona acolliran l'estrena mundial del projecte 'Lymbus'

La iniciativa està promoguda per Comediants i el paisatgista Marc Grañén

Les escales de la basílica de Sant Feliu de Girona seran l'escenari de l'estrena mundial del nou projecte de la companyia Comediants i el paisatgista artístic Marc Grañén, batejat amb el nom de 'Lymbus'.

Es tracta d'un projecte que fusiona art, natura, espai urbà i educació i que es fa coincidint amb l'exposició Girona, Temps de Flors, del 7 al 15 de maig.

El tret de sortida de Lymbus serà un espectacle que tindrà lloc el dissabte 8 de maig a les deu nit. L'objectiu de la iniciativa és fomentar el coneixement, la responsabilitat i el retrobament amb l'entorn. En aquest sentit, vol donar continuïtat a les plantes i d'altres elements que s'exposen durant la mostra floral per tal que es puguin aprofitar en d'altres espais de la ciutat un cop acabin els deu dies de l'esdeveniment.

Ampliació:

Girona serà la primera ciutat que acollirà una mostra d'aquest projecte. Els impulsors construiran "estructures vegetalitzades" a les escales de la basílica de Sant Feliu, un dels llocs més concorreguts pel Girona, Temps de Flors. "Amb aquest projecte innovador es retorna a l'essència des d'un nou concepte en la gestió de l'art i de la creació artística on conflueix el medi ambient en espais públics amb l'espectacle i la natura com a protagonista", ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, que ha agraït la col·laboració als veïns, comerciants i restauradors del Barri Vell, especialment els de la plaça de Sant Feliu, per les molèsties que pugui causar el muntatge.

El projecte compta amb els ingredients que aporten Comediants i l'expertesa de Marc Grañén, que és especialista en la creació de muntatges verds sempre des d'un punt de vista artístic i de sostenibilitat. El projecte Lymbus és, en essència, un projecte de gestió de l'art, la natura i l'educació, que té com a objectiu fomentar el coneixement, la responsabilitat i el retrobament amb l'entorn.

El projecte artístic que es podrà veure per Girona, Temps de Flors és un exemple d’aquesta proposta innovadora a través de la qual es vol donar una continuïtat cívica i pedagògica a les plantes i altres elements que es facin servir en el marc de la mostra floral.

Un dels integrants de la companyia Comediants, Joan Font, ha explicat que l'espectacle "conté un missatge, una reflexió sobre la necessitat de retornar l'home al cicle vital en un moment en què les arts i les humanitats estan desapareixent de les aules". D'altra banda, el paisatgista Marc Grañén ha remarcat la necessitat de tornar a ser "conscients que som part de la natura i volem que la mainada ho entengui així, perquè són el nostre futur".