Girona inaugura l’ascensor públic del carrer de la Punta del Pi

L'obra es va acordar amb els pressupostos participats

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació i Esports i regidora de barri de Montilivi, Isabel Muradàs, han inaugurat aquesta tarda l’ascensor públic del carrer de la Punta del Pi. Aquest projecte va sorgir de les assemblees de pressupostos participats del barri el 2013 i va ser la proposta més votada a Montilivi.
 
L’associació de veïns de la zona havia demanat eliminar les barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat als habitatges situats al carrer de la Punta del Pi, concretament entre dos blocs de pisos, amb un mitjà mecànic de transport de persones. Fins al moment, el desnivell d’aproximadament 3 metres només era salvat per uns escales. Per aconseguir l’objectiu, es va optar per la construcció d’un ascensor per tal que les persones amb mobilitat reduïda hi poguessin accedir amb facilitat.
 
Arran de l’envergadura del projecte –que també ha comportat moure l’escala existent i ubicar-la amb l’ascensor, apartats de la zona de finestres dels edificis-, l’assemblea de pressupostos participats del barri de Montilivi va decidir destinar l’assignació pressupostària del 2013 i del 2014 a aquesta única proposta.