Detenen el lladre que va robar a una anciana de Girona i la va enviar a la UCI

Els mossos feia dies que buscaven l'agressor2

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre molt violent que va malferir una anciana de 72 anys a Girona per robar-li la bossa de mà. Els fets van tenir lloc el vespre del diumenge 17 d'abril. L'home va abordar la víctima al portal de casa seva, un passatge interior de l'avinguda Sant Narcís. El lladre va començar a donar cops de puny a la víctima i la va deixar malferida.

Des d'aleshores, la dona està ingressada a la UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu. Després de dies de recerca, els mossos han pogut detenir el lladre a Girona. Se sospita que l'home estava de pas per la ciutat, perquè té domicili a València. Els mossos investiguen si el detingut també va atacar un altre ancià de Girona aquella mateixa nit. En paral·lel, la policia espanyola, que aquest dijous registra el seu domicili de València en presència del detingut, també mira si el lladre és autor d'altres robatoris similars que s'han comès a la zona.

El robatori a l'anciana va tenir lloc a quarts de deu del vespre del diumenge 17 d'abril. La dona, que té 72 anys, es disposava a entrar a casa seva, un pis situat en un passatge de l'avinguda Sant Narcís. Quan la dona es trobava al portal de l'edifici, el lladre la va assaltar amb una violència exagerada. L'home li va començar a ventar cops de puny fins que la va deixar malferida a terra. Després, li va agafar la bossa de mà i va fugir.

Arran de l'agressió, la dona va haver d'ingressar d'urgència a la UCI del Josep Trueta. D'ençà d'aleshores, continua a l'hospital i el seu estat de salut és greu amb pronòstic reservat.

Els Mossos d'Esquadra feia dies que estaven buscant l'agressor. Una càmera de seguretat propera al lloc de l'assalt va captar una imatge del sospitós. Els investigadors sospitaven que estava a Girona de pas i que no vivia a la ciutat. De fet, diumenge passat van ensenyar la fotografia als passatgers que hi havia a l'estació de trens, per veure si els podien aportar alguna pista.

Al final, la recerca activa que han fet els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) ha permès detenir el sospitós. Els Mossos d'Esquadra el van capturar aquest dimecres a la tarda a Girona. De moment, se saben pocs detalls de la seva identitat, perquè el cas està sota secret de sumari. Sí que es coneix, però, que té domicili a València.

Un altre robatori amb poca estona de diferència

De moment, els Mossos d'Esquadra tenen clar que l'home va ser l'autor de l'atac que va malferir l'anciana. La policia també investiga, però, si el mateix lladre va cometre un altre robatori poca estona abans d'agredir la dona de 72 anys.

En aquest cas, el robatori violent va tenir lloc a les nou del vespre, i la víctima també va ser un home gran. El lladre va seguir l'ancià fins al portal de casa seva, un edifici situat a l'avinguda Santa Eugènia. Un cop a dins del vestíbul, l'agressor va agredir l'ancià amb el mateix mètode: li va donar cops de puny i, quan l'home va caure malferit a terra, li va robar la cartera. Arran de l'atac, l'home també va haver d'ingressar a l'hospital Josep Trueta.

Aquests dos, però, podrien no ser els únics robatoris violents comesos pel lladre. La policia espanyola ha traslladat aquest dijous el detingut fins a València per fer-ne l'escorcoll del domicili. En paral·lel, també investiguen si l'home és al darrere d'altres robatoris similars que s'han comès a la zona.