L'oposició de Sant Feliu de Pallerols denunciarà irregularitats a la Sindicatura de Comptes

Units per Sant Feliu-ERC-AM diu que els números municipals no quadren

L'únic partit a l'oposició de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) preveu acudir a la Sindicatura de Comptes en els pròxims dies per denunciar el que consideren irregularitats en la gestió municipal de l'actual equip de govern (CiU). Han presentat fins a cinc instàncies per poder accedir als extractes bancaris de titularitat municipal del període que va del 2007 fins al 2015 però no han aconseguit que se'ls hi lliuri per part de l'equip de govern. Segons el cap de l'oposició, Artur Colomer, "els comptes no s'ajusten a la realitat".

Entre les irregularitats que han detectat, figuren ingressos que no s'han comptabilitzat i l'"ocultació" dels interessos de demora derivats d'una sanció d'hisenda relacionada amb els IVA aplicats a una polèmica urbanització del pla de Bastons. "Creiem que ha arribat el moment de diu que ja n'hi ha prou". Són paraules del cap de l'oposició de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, que assegura que porten des de l'octubre passat intentant accedir als extractes bancaris de titularitat municipal sense èxit. Segons Colomer, "no ens han dit ni sí ni no", tot i que acrediten que ho han arribat a demanar amb una instància fins a cinc vegades en els últims mesos. L'última vegada va ser el 19 d'abril.

Units per Sant Feliu-ERC-AM afirma que no els quadren els números. Entre les irregularitats que diuen haver detectat, figuren ingressos que no s'han comptabilitzat i un criteri variable de despeses i ingressos que fa que els "exercicis tancats no reflecteixin la realitat dels comptes de l'ajuntament. També hi ha l'"ocultació" dels interessos de demora derivats d'una sanció d'hisenda relacionada amb els IVA aplicats a una polèmica urbanització del pla de Bastons.

La formació recorda que ja en l'anterior legislatura on governava l'actual alcalde, Joan Casas, van votar en contra de l'aprovació dels comptes perquè en les comissions faltava informació. Segons diuen, "es va arribar a l'extrem d'haver publicat els comptes sense abans haver passat per la comissió corresponent".

Per tot plegat i en veure que no han obtingut resposta, han decidit que portaran el cas a la Sindicatura de Comptes per tal que es depurin responsabilitats.

Es dóna el cas que des del 2015 un jutjat d'Olot està instruint una querella contra el consistori que un antic regidor d'Units per Sant Feliu va presentar a títol personal en relació a la urbanització del pla de Bastons.