Anson Lee i Disguido, a la gala de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí

La cinquena edició es farà del 27 de maig al 5 de juny

La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG) se celebrarà del 27 de maig al 5 de juny. En la cinquena edició, hi ha previstes més de 100 funcions en quinze espais del municipi i un total de 30 artistes de 15 disciplines diferents provinents de 8 països. La major part dels espectacles es concentren durant el cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny.

Entre els artistes participants, destaquen noms internacionals com Anson Lee (Taiwan) i Disguido (Itàlia), que actuaran per primer cop a l'estat espanyol. El certamen vol consolidar-se com a punt de trobada de la màgia al sud d'Europa amb una programació de qualitat que va dirigida a tots els públics. La Gran Gala Internacional, un espectacle que reuneix estrelles de prestigi mundial, serà el plat fort de la Fira Internacional de Màgia. S'han programat un total de tres funcions que es faran a l'Auditori-Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. La primera, amb les entrades gairebé exhaurides, el 4 de juny al vespre; la segona, el 5 de juny, a la tarda i la tercera –per a la qual avui s’obre el termini de venda anticipada d’entrades-, també el 5 de juny, al migdia. L’organització ha decidit fer més funcions de la gala després de la bona acceptació de la venda anticipada d'entrades.

Vuit mags, tots ells primeres figures en els seus respectius països, convertiran les tres funcions en un "somni fet realitat", segons els organitzadors. Cadascun d'ells oferirà un gènere específic de màgia, ja sigui general, còmica, grans il·lusions o manipulació. Tots ells tenen premis nacionals, europeus i també mundials. Es tracta d'Anson Lee (Taiwan), Ta Na Manga (Portugal), Igor Trifunov (Sèrbia), Disguido (Itàlia), Pedro Volta (Madrid), Cia Mag Edgard (Barcelona), D'Albérniz (Vitoria-Gasteiz) i Isaac Jurado (Barcelona), que n'és el presentador. En conjunt, oferiran uns números molt espectaculars visualment. Anson Lee i Disguido actuaran per primer cop a l'estat espanyol i els espectacles de Ta Na Manga i Pedro Volta, a Catalunya.

Durant la primera funció de la gala, es farà entrega del Premi Fimag 2016 en reconeixement a una gran i reconeguda trajectòria d'un professional de la màgia

Espectacles d'hipnosi, micromàgia i il·lusionisme

A la secció anomenada Màgia de nit –que inclou màgia de prop, màgia golfa i hipnosis- s'ha programat un espectacle amb Woody Aragon (Toledo) i Mario López (Jaén), dos dels millors mags del món en les especialitats de màgia de prop, cartomàgia i micromàgia, que portaran a terme una sola funció el 3 de juny. És un muntatge de màgia 'close up' mai vist abans a l'estat espanyol i que fins ara només s'ha representat als EUA.

El francès Jeff Touissant, conegut com a un dels millors hipnotistes d'Europa que també ha participat al programa 'El Hormiguero 3.0' on ha hipnotitzat a famosos, farà dues funcions a la plaça de la Vila.

La programació també inclou altres noms destacats, com l'il·lusionista barceloní Isaac Jurado amb un espectacle que combina màgia i humor (farà dues funcions en l'apartat de Màgia golfa); Adolfo Masyebra (Madrid), especialista en mentalisme i hipnosi d’espectacle, i Ángel San Martín (Navarra), artista de micromàgia.

Un any més, s'ha programat la Màgia al Carrer, una secció que contagiarà aquest ambient d'il·lusió per Torroella de Mongrí amb les actuacions d'artistes com el cubà Raul Camaguey, el barceloní Adan Xou, els argentins Brando y Silvana, el bosni Sasha, el gironí Fèlix Brunet o el barceloní Mag Marin, presentador també de la Gala Mags Joves 2016, en la qual intervindran nous talents del món de la màgia.

Una vessant solidària amb l'ajut de Txarango

Una novetat d’aquesta cinquena edició de FIMAG és la destinació del 5 per cent dels beneficis de les funcions de la Gala Internacional a la Fundació Abracadabra de Mags Solidaris, una entitat que programa espectacles de màgia en centres que s'ocupen d'infants, persones amb discapacitat, residències de gent gran i persones sense sostre. Aquesta iniciativa es veu reforçada amb l’enregistrament d’un espot promocional per part de Txarango, una de les bandes de referència del panorama musical català.

FIMAG ha programat també una setmana de màgia solidària -del 31 de maig al 3 de juny-. El punt final serà la Gran Festa Solidària, que se celebrarà el 3 de juny, al pati del Museu de la Mediterrània. Hi actuaran David el Mag, el Mag Sergi, Carles el Mag i la Maga Clara. La festa acabarà amb un dinar de germanor.

També s'organitzaran activitats per a professionals i aficionats al FIMAG PRO, un punt de trobada per a programadors d’espectacles, i l'espai CORNER PRO, un referent en la contractació i promoció d’espectacles, que aquest any, com a novetat, estarà ubicat al Museu de la Mediterrània.

Cinc conferències amb artistes coneguts

Adolfo Masyebra (Madrid), Anson Lee (Taiwan), Woody Aragon (Toledo), Borja Monton (Madrid) i Raul Camaguey (Cuba)- i 1 BarCamp (en col·laboració amb la UDG i la Universitat Politècnica de Madrid) oferiran cinc conferències. Seran trobades d'una hora i mitja per debatre sobre l'ús de la màgia en educació i alhora, conèixer aspectes de l'educació que puguin ser útils per a la màgia.

Tota la programació s'ha presentat aquest dimecres al Museu del Cinema de Girona.