Girona guanya el Premi Europeu 2016 pel seu 'fort compromís amb Europa'

Destaquen “la tolerància, el diàleg i els valors de la cultura de la pau i el respecte pels drets humans” de la ciutat

Girona és la guanyadora del Premi Europeu 2016 que entrega cada any l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE). La distinció, creada el 1955 i la més important que atorga aquest organisme amb seu a Estrasburg, reconeix la ciutat que més fa per “promoure l’ideal europeu”. “Girona és molt activa en les seves variades activitats, el que demostra el seu fort compromís amb Europa”, assegura la PACE.

La ciutat “dóna suport a projectes per despertar la consciència de la població local sobre les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de la pau i el respecte pels drets humans”, remarquen els parlamentaris del Consell d’Europa.
 
El Premi Europeu de la PACE és “la major distinció que es pot donar a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu”. El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca perquè un grup d’estudiants joves del municipi puguin visitar les institucions europees.

La ciutat de Girona s’ha imposat a d’altres localitats europees com Bamberg i Sinzing, a Alemanya, Ivano-Frankivsk, a Ucraïna, o Lublin, a Polònia.