Una flor de punta de llapis, imatge de la 61a edició de Temps de Flors de Girona

L'autora és Judit Crehuet, una alumna del batxillerat artístic de l’IES Santiago Sobrequés

Temps de Flors és a tocar i per anar obrint boca l'Ajuntament de Girona ha donat a conèixer aquest dimarts el cartell de la seva 61a edició, que tindrà lloc del 7 al 15 de maig. El disseny seleccionat per promocionar l'esdeveniment amb major projecció internacional de la ciutat consisteix en una flor feta per la punta de llapis que deixa una maquineta.

L'autora és Judit Crehuet, una alumna de 17 anys del batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés, que ha volgut transmetre la "innocència" i la "creativitat" dels més joves. Aquest és el setè any que el consistori gironí col·labora amb el centre educatiu per escollir el cartell que representa l'exposició floral. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l'acte de descoberta del cartell, que com ve sent tradició s'ha fet al mateix institut gironí. "El cartell de Temps de Flors fa d'ambaixador d'una Girona que estima la cultura i estima l'art. L'acte d'avui representa l'essència del festival, ja que conjuga la creativitat i l'art amb el talent, el treball i l'esforç”, ha afirmat Madrenas.

El cartell guanyador d'aquesta edició és una fotografia que Judit Crehuet, veïna de Girona, va fer de la punta que deixava un llapis i que s'assimilava a la forma d'una flor. “El que volia transmetre amb aquest cartell era la innocència i la creativitat de tots els que estem aquí. Primer volia fer com un dibuix que fes un nen petit, però després vaig pensar d'utilitzar les puntes del llapis que podia haver fet aquest dibuix i les vaig col·locar en forma de flor”, ha explicat Crehuet.

El director de l'Institut Santiago Sobrequés i coordinador dels projectes de Girona, Temps de Flors, Joan Cumeras, ha agraït a l'Ajuntament de Girona "la confiança" d'encarregar-los el cartell de l'activitat "amb més projecció internacional que té Girona" i ha manifestat la seva voluntat que "aquesta relació continuï molts anys".

A l'acte també hi han assistit la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana; el regidor de Cultura, Carles Ribas, i diversos representants de les entitats que organitzen el Girona, Temps de Flors, com Montse Galí, Roser Corcoy i David Marca (Associació Amics de les Flors), Rosa Labayen (Associació Amics de la Girona Antiga) i Josep Tarrés (Amics dels Jardins i Paratges Naturals).