Proposen que l'exèrcit compleixi un codi ètic si vol seguir a Expojove Girona

Fira de Girona haurà de debatre la mesura en el proper patronat, que es fa al juny

L'exèrcit fa onze anys que té un estand a la fira Expojove, adreçada a orientar i trobar feina als joves gironins. Aquest any, la polèmica ha tornat al saló i una vintena de persones de la Xarxa pels Drets Humans de Girona i Salt van protestar per la seva presència. L'exèrcit compleix tots els requisits actuals per tenir estand propi al saló però al consell municipal li preocupa la polèmica que genera la seva presència, per això va crear fa unes setmanes una comissió específica per tractar aquest tema. El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació està format per tots els grups polítics de l'ajuntament, d'altres entitats i ONG i està presidit per l'alcaldessa, Marta Madrenas.

Aquesta comissió s'ha reunit aquest dilluns per posar sobre la taula una proposta: la creació d'un codi ètic que sigui requisit imprescindible per poder participar de qualsevol activitat o saló que s'organitzi a la Fira de Girona. Això, per tant, podria deixar fora l'exèrcit de la propera edició de l'Expojove. A banda de representant de la comissió, a la reunió hi han assistit els organitzadors d'Expojove: la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, i el conseller d'Ensenyament al Gironès, Francesc Triola.

El regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Cristòbal Sànchez, ha destacat que el que busquen és que es respectin "els valors de la pau i els drets humans" i que la proposta s'emmarca dins el projecte 'Girona, ciutat de pau i de drets humans'. "Igual que Girona és una ciutat educadora, volem donar una imatge de respecte als drets humans i als valors de la pau", ha remarcat.

La decisió es prendrà al patronat de la Fira, al juny

De moment, es tracta només d'una proposta que caldrà que es debati en el sí de Fira de Girona. La directora, Coralí Cunyat, ha recordat que Fira de Girona és una fundació i que caldrà elevar aquesta proposta al comitè executiu i al patronat. La fundació de la fira està formada per l'Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç, la Diputació i la Generalitat i la propera reunió del patronat és al juny.

Cunyat, però, també ha deixat clar que en la propera reunió del patronat també traslladarà la valoració dels organitzadors de l'Expojove. "L'essència d'aquesta fira és l'orientació i l'ocupabilitat dels joves i hem de mirar com encaixa la petició de la responsabilitat respecte els valors de la ciutat de la pau amb l'objectiu dels organitzadors d'Expojove", ha dit.