Esponellà estudiarà possibles millores a la carretera on va morir el ciclista

El consistori lamenta el "fatídic accident" i creu que la velocitat també hi va tenir a veure

La GIP-5121 és una carretera estreta i amb alguns revolts que ja ha requerit algunes actuacions al seu pas per Esponellà (Pla de l'Estany) com ara la instal·lació d'un semàfor en un pont que travessa el riu per regular el trànsit de vehicles en ambdós sentits donant pas alternatiu. L'Ajuntament d'aquest municipi s'ha compromès ara a estudiar amb els tècnics i amb els responsables de carreteres de la Generalitat com es pot millorar la seguretat en aquesta via i molt especialment al punt quilomètric 8,3 on ahir un ciclista va morir mentre participava en la 8a marxa cicloturista Les Goges organitzada pel Club Ciclista Banyoles.

El noi, de 20 anys i veí de Porqueres, va patir un traumatisme cranioencefàlic després de perdre l'equilibri mentre intentava avançar un participant amb tant mala fortuna que va caure i va xocar amb una jardinera massissa situada al voral de la via. Els tècnics sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida.

L'alcalde, Joan Farrés, ha explicat que, fins que no hi hagi una variant, aquesta carretera continuarà tenint limitacions com la seva estretor i que des de fa temps que s'està intentant millorar-la.

Mostres de condol

El Club Ciclista Banyoles, organitzadora de la cursa, ha penjat al seu web un crespó negre en senyal de dol per la mort del jove alhora que expressa el condol a la família i amics de la víctima. El noi, d'origen polonès, era un gran referent per als joves de la comarca com a esportista multidisciplinari que participava en triatlons i curses esportives de diferents modalitats.

El jove era membre del Club Natació Banyoles. Aquest dilluns, el club ha habilitat un espai a l'entrada perquè qui ho volgués escrivís unes paraules a un llibre. També s'han penjat unes quantes fotografies seves i una inscripció on es podia llegir "Si escoltes una veu al teu interior que et diu que no pots entrenar, llavors entrena. I la veu callarà".