Òmnium Gironès repartirà 2.500 poesies per Sant Jordi

També endegarà una campanya per captar socis

Òmnium Gironès durà a terme per Sant Jordi la segona edició d’Estenem poesia, repetint espai al pont de les Peixateries Velles (Pont Eiffel) de Girona i, com a novetat, aquest any també se celebrarà a la plaça de les Nacions de Bescanó.

En aquests dos espais durant tot el dia el vianants podran agafar i estendre poemes o fins i tot, penjar els seus. També és novetat la col·laboració dels alumnes de l’Escola Annexa i l’Escola Pabordia de Girona en la confecció dels poemes. En total seran prop de 2.500 poesies que es distribuiran al llarg del dia, una xifra superior a la de l’any passat.  

Òmnium Gironès també ha organitzat un homenatge a Pere Quart que tindrà lloc a la Font del Peix (Rambla Jacint Verdaguer) de Girona. L’homenatge consistirà en una activitat participativa on durant tot el dia els vianants crearan una poesia basada en la composició Tirallonga de monosíl·labs, de Joan Oliver i Sallarès (Pere Quart). Tirant uns daus grans sortiran uns monosíl·labs amb els quals podran construir la poesia derivada de l’original. Com a obsequi, els participants s’enduran un dau automuntable de cartró amb monosíl·labs. 

Amb la diada de Sant Jordi, Òmnium Cultural dóna el tret de sortida a la campanya #FemHistòria per captar socis i a Girona i Bescanó es sortejaran dues paneres culturals que inclouran un pack familiar de socis i diversos productes culturals d’actualitat.

Sant Jordi és la festa de la llengua i la cultura catalana i Òmnium Cultural impulsa activitats culturals arreu del territori. Per la diada l’entitat surt al carrer amb 90 parades a pobles i ciutats del país i els espais Òmnium esdevenen un punt de trobada per a lectors i escriptors.