Mor un ciclista de 20 anys després de caure a la Marxa Les Goges a Esponellà

La víctima ha patit un traumatisme cranioencefàlic

Un jove ciclista de 20 anys, que vivia a Porqueres (Pla de l’Estany) ha mort aquest diumenge al matí mentre participava en la 8a marxa cicloturista Les Gogues, organitzada pel Club Ciclista Banyoles. Els Mossos d’Esquadra han informat que els fets han tingut lloc pels volts d’un quart de nou del matí davant del número 7 de la GIP-5121, al punt quilomètric 8,3, al centre d’Esponellà. Segons sembla, la víctima s’hauria desequilibrat mentre intentava avançar uns altres companys i ha caigut de la bicicleta amb la mala sort que ha picat de cap contra una jardinera massissa. A causa de l’impacte, el jove ha patit un traumatisme cranioencefàlic.

Fins al lloc dels fets s’ha traslladat el metge de l’esdeveniment esportiu, una ambulància i un helicòpter del SEM que tot i que han intentat reanimar-lo durant mitja hora no han pogut fer res per salvar-li la vida. Des del Club Ciclista Banyoles lamenten els fets i expressen el seu condol a la família i amics del jove. Arran del tràgic succés, han els organitzadors de la prova esportiva han decidit anul·lar l’entrega de premis i l’espectacle musical que s’havia previst al final de la marxa.

Tal i com han assenyalat des del Club Ciclista de Banyoles, aquest és el primer cop en vuit anys que es fa aquesta prova esportiva que succeeix un accident d’aquestes característiques. La marxa travessa la comarca del Pla de l’Estany i té dos recorreguts diferents, un d’uns 90 quilòmetres i un altre de 150 quilòmetres. Els participants, centenars, havien sortien de Banyoles i havien de retornar a la capital del Pla de l’Estany.

Segons s'ha pogut saber, els fets han tingut lloc a un quart de nou del matí davant la casa número 7 situada a la carretera GIP-5121 d’Esponellà, al punt quilomètric 8,3. Tot apuntaria a que el jove, un noi originari de Polònia però que feia temps que vivia a Porqueres, estava intentant avançar uns companys ciclistes quan, de sobte, i per causes que es desconeixen, hauria perdut l’equilibri i ha caigut de cap contra una de les diverses jardineres de pedra massissa que hi havia a l’entrada de la casa. El noi anava ben equipat i amb el casc cordat. La Carme, la propietària de l’immoble, que no ha volgut explicar els fets davant de càmera, ha detallat que ha escoltat el xoc a primera hora del matí quan feia poc que s’havia aixecat del llit.

“El noi cridava i, de sobte, s’ha fet un silenci. Anaven ràpid perquè en aquest indret fa baixada i fàcilment agafes velocitat”, ha comentat la propietària de la casa. Des del primer moment, els companys de la víctima han alertat els serveis mèdics en veure que es tractava d’un accident molt greu. La víctima ha patit un traumatisme cranioencefàlic. Fins al lloc s’ha desplaçat l’equip sanitari de la prova esportiva, una ambulància del SEM i fins i tot un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques que s’ha col·locat en una zona plana, a pocs metres d’on ha succeït l’accident mortal. Tot i que han intentat reanimar-lo durant més de mitja hora, els equips mèdics no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El jove, amb pares estrangers, estava molt vinculat al món de l’esport de la comarca del Pla de l’Estany. Lligat amb el Club de Natació de Blanes, era un triatleta a qui li agradava i practicava molts esports. L’organització de l’esdeveniment s’ha posat en contacte amb l’alcalde i regidors de Banyoles per informar dels fets i també s’han posat a disposició dels familiars de la víctima. “Els seus companys estan molt afectats. És una fatalitat”, ha explicat un dels portaveus del Club Ciclista de Banyoles.