Absolt l'acusat d'assaltar una masia i apunyalar el propietari per aconseguir diners

L'Audiència conclou que no hi ha proves per condemnar el processat

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat de cometre un assalt violent a casa d'un empresari de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) el 21 de setembre del 2009.

La sentència conclou que no hi ha proves que demostrin que va participar en el robatori, durant el qual quatre persones van entrar a la masia i van amenaçar de mort l'empresari, el van encanonar amb una arma, el van colpejar i li van clavar un ganivet a la cuixa perquè revelés on tenia els diners.

L'acusat, que durant el judici va negar la seva implicació en el robatori, s'enfrontava a 17 anys i 6 mesos de presó. Els assaltants van marxar de la casa amb 9.000 euros i van deixar el matrimoni lligat, tancat amb clau al pis de dalt.

Ampliació:

"No ha quedat acreditat que l'acusat intervingués en el fets", conclou la sentència de l'Audiència de Girona que absol l'acusat per a qui la fiscalia demanava una condemna de 17 anys i 6 mesos de presó. La sentència ressalta que no hi ha cap rastre d'ADN que vinculi l'acusat amb el robatori ni amb la pallissa que els assaltants van clavar a la víctima. "Ni en els objectes del delicte trobats a la casa, com brides, papers arrugats, cinta americana, ni en tot l'habitatge s'han pogut trobar empremtes o restes biològiques seves", resol el tribunal.

Segons la sentència, l'única prova que hi ha contra el processat són les trucades que es va creuar amb el seu germà, l'altre únic acusat pel robatori però a qui encara no han jutjat perquè està fugit de la justícia. "Tot i que s'ha constatat l'existència d'un tràfic de trucades i missatges entre els dos germans el dia i l'hora dels fets, no s'ha pogut localitzar la ubicació del telèfon i, per tant, no es pot concloure que estava al lloc dels fets", argumenta la sentència.

Apunyalat a la cuixa

La sentència de la secció quarta, en el relat dels fets que han quedat provats, exposa que a quarts de deu de la nit del 21 de setembre del 2009 quatre lladres van entrar a la casa amb l'objectiu d'assaltar-la. Els lladres duien passamuntanyes, cinta d'embalar, brides, ganivets i una pistola pneumàtica.

Seguint el pla que havien traçat, un es va quedar esperant al cotxe mentre els altres tres entraven al mas. Un va aconseguir colar-se a la casa a través de la finestra del lavabo i, un cop dins va obrir la porta als altres dos.

Armats amb els ganivets i pistoles simulades, van abordar el matrimoni i el van fer tombar a terra, on els hi van lligar les mans amb la cinta d'embalar. "Van dir que només volin diners i que sabien que guardaven 50.000 euros en ua caixa forta", detalla la sentència. L'empresari els hi va dir que no tenien tants diners i que només hi havia un sobre amb 3.000 euros al seu estudi. Els lladres van agafar el sobre però com que volien més diners van incrementar la violència.

"El van tornar a estirar a terra, el van lligar de mans i peus i li van tapar la boca mentre li deien que es feia el dur i li donaven cops a les cames i a l'esquena", conclou la sentència. Aleshores, els assaltants van portar la dona fins a l'estudi i la van encanonar amb una arma mentre l'amenaçaven amb matar el seu marit si no revelava on hi havia els 50.000 euros.

"Els assaltants van seguir colpejant el marit, també el van encanonar amb una arma i, finalment, li van clavar un ganivet a la cuixa dreta", relata el tribunal. La dona va recordar llavors que tenia 6.000 euros i els hi va entregar. Els lladres van regirar la casa però, com que no van trobar més diners, van marxar deixant el matrimoni, ferit, tancat amb clau al despatx. Una estona després, van aconseguir deslligar-se les mans i avisar els Mossos d'Esquadra.

Com a conseqüència de l'atac, l'empresari va patir una ferida d'arma blanca a la cuixa dreta, que li va travessar la musculatura i va necessitar punts de sutura. El matrimoni també va patir erosions i hematomes.

La sentència de la secció quart de l'Audiència de Girona no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.