Creix per segon mes consecutiu el nombre de passatgers a l'Aeroport de Girona

Durant el mes de març passen per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar 76.810 viatgers

Les estadístiques del mes de març tornen a mostrar números positius per a l'Aeroport de Girona. Al febrer es va trencar una tendència a la baixa que durava des de l'octubre de 2013, quan el nombre passatgers va créixer un tímid 0,5%. Des de llavors, sempre havien anat a la baixa, acumulant 27 mesos seguits de davallades. A més, concretament pel que fa al mes de febrer, no s'havia registrat una remuntada des del febrer del 2009, és a dir, feia set anys.

Aquest mes de març, les dades tornen a brillar en verd per a l'aeroport, que va tancar el mes amb 76.810 passatgers, el que suposa un augment del 10,1% respecte al mateix període del 2015.

En canvi, hi ha hagut un lleuger descens pel que fa a les operacions, ja que s'han registrat un total de 1.110 enlairament i aterratges, un 3,4% menys que el març de 2015. Pel que fa a les mercaderies, s'han transportat 3.160 quilos, un 4,9% menys que fa un any.

Incorporació de noves rutes i companyies

Aquest mes de març ja s'ha posat en marxa la temporada d'estiu (que va arrencar oficialment el darrer diumenge de mes, el 27 de març) i s'estan incorporant noves rutes i companyies. Segons les dades que té confirmades Aena, la previsió és que aquest estiu volin des de Girona una vintena de companyies que oferiran fins a 48 destinacions, deu més que l'any anterior. Ryanair es manté al capdavant de l'oferta de Girona, amb 29 rutes en la planificació d'estiu.

Primer trimestre a l'alça

En l'acumulat de gener a març, les dades també són positives. Aquest primer trimestre han usat les instal·lacions un total de 175.778 passatgers, el que suposa un 4,9% més que el 2015, quan van registrar-se 167.612 viatgers.

Durant l'hivern, Ryanair ha estat operant en solitari a l'aeroport (a excepció d'algun xàrter puntual). Això es reflecteix en les dades de l'acumulat de l'any: la companyia de baix cost ha transportat el 95,9% dels passatgers que han passat per les instal·lacions de gener a març.