El Punt d'Informació Juvenil de Platja d'Aro va registrar 1.751 consultes el 2015

Educació i ensenyament, lleure i treball foren els principals temes d’interès

El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Castell-Platja d’Aro va atendre l’any 2015 un total 1.254 noies i nois que van realitzar 1.622 consultes, sobretot en matèria d’educació i formació (36%), lleure (16%) i treball (12%); però també en l’àmbit de l’esport, la participació o la cultura, entre d’altres. La majoria d’usuaris del PIJ van utilitzar el servei presencialment (61%); però també per telèfon (20%), en les sessions periòdiques que es realitzen a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro (15%), les xarxes socials (3%) o el correu electrònic (1%). El PIJ, gestionat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament està situat al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro ofereix servei cada matí de dilluns a divendres (10-13 h) i les tardes de dilluns, dijous i divendres (16-20 h).

Des del mateix PIJ també s’articula el Punt Jove de Salut (PJS) en conveni amb l’ACAS, mitjançant el qual s’ofereix un servei personal i confidencial d’atenció de consultes, que l’any passat van utilitzar 129 persones -105 noies i nois, però també 24 familiars-. La majoria de consultes són a l’entorn del món de les drogues (49%) i la sexualitat (28%); i l’eina més utilitzada per atansar-s’hi és l’atenció directa (53%), però també el telèfon (42%) i puntualment per correu electrònic (5%). El PJS també s’apropa als joves mitjançant tallers, exposicions i distribuint material informatiu sobre temes diversos (sexualitat, drogues, alimentació, addiccions, etc.); accions que durant l’any passat va permetre-li arribar fins als 841 noies i nois que hi van participar.

L’orientació acadèmica vinculada al futur laboral és també un dels eixos principals de treball del PIJ amb els i les joves, i per això des de fa vuit anys s’edita la guia I Ara Què? amb la voluntat d’assessorar-los respecte al seu camí com a estudiants, i motivar-los vers la formació continuada i els ensenyaments post obligatoris. El contacte directe amb el col·lectiu juvenil també facilita la programació d’activitats que ofereix l’àrea de Joventut i que l’any 2015 van tenir uns 350 participants a l’entorn de propostes culturals, esportives, tallers i cursos, torneigs o celebracions. El PIJ de Castell-Platja d’Aro també forma part de la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil, que coordina la DGJ i que n’agrupa a més de 250 distribuïts per tot Catalunya, i que han promogut tant la Generalitat com els consells comarcals, els ajuntaments i entitats privades.