Girona ambientarà la ciutat amb decoració inspirada en 'Joc de Trons'

Es muntarà un 'photocall' amb una rèplica del tron dels set regnes

Girona està organitzant un seguit d'actes per acollir l'estrena del primer capítol de la sisena temporada de 'Joc de Trons'. La ciutat està expectant per veure quins escenaris apareixen a una sèrie que es veu a més de 170 països i que és seguida per milions d'espectadors. El primer capítol s'estrena mundialment a les 4 de la matinada (hora local) del dia 25 d'abril a través del Canal+. Després de diverses negociacions, el consistori ha aconseguit que a Girona es pugui veure hores més tard, a les vuit del vespre del mateix dia 25 d'abril.

L'episodi es projectarà al Teatre Municipal de Girona, amb capacitat per a unes 400 persones, i per primer cop la cadena el subtitularà en català. L'accés serà gratuït però caldrà presentar invitació. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha reconegut que estan "saturats" de trucades de gent interessada en poder assistir a l'acte i ha detallat que les invitacions es podran aconseguir a partir d'aquest dijous 14 d'abril a les 13h o bé a les taquilles del Teatre Municipal o a través del web.

Inicialment, només s'ha previst un passi però el consistori no descarta poder fer dues sessions si hi ha molta demanda de públic.

A banda de l'emissió del capítol, l'ajuntament ha organitzat tot un seguit d'actes. Per una banda, ambientarà el recorregut des de l'ajuntament fins a la plaça del Pallol amb decoració inspirada en la sèrie. L'esdeveniment s'ha batejat com a 'Girona de gel i de foc'. A més, s'ha preparat un photocall on els ciutadans es podran fer fotos amb un estendard de la ciutat creat per a l'ocasió, on es veu la tradicional cocollona.

L'ambientació no només s'ha pensat per acollir l'estrena del capítol sinó que també es mantindrà al llarg de la setmana, aprofitant que a partir del mateix dilluns la ciutat acull la primera edició del festival Plot, dedicat a les sèries de televisió. La programació del festival es presentarà aquesta setmana i les dates de l'esdeveniment seran del 25 al 30 d'abril.

A més, al matí es farà el programa de ràdio 'El món a rac1' des del mateix teatre, i està prevista la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que, precisament, era alcalde de la ciutat durant el rodatge de la sèrie l'estiu passat. També s'emetrà a la tarda una gravació de Canal+ (a les 18h) sobre el rodatge de 'Joc de Trons' a diferents escenaris de l'estat espanyol.

El tron, disponible per a fotografies

Un altre dels atractius per als amants de la producció serà l'oportunitat de poder-se fotografiar amb el tron dels set Regnes, una de les icones més representatives de la sèrie. La productora ha accedit a permetre que una rèplica del tron estigui a les escales del teatre tant dilluns com dimarts.

Tothom que s'hi vulgui acostar podrà fer-se una foto i serà Movistar qui, directament, pugi la imatge a la xarxa social que esculli cada ciutadà. "Això també ens permetrà tenir un còmput de la gent que passarà pel teatre", ha explicat el regidor de Cultura.

Més accions promocionals a l'estiu

Un estudi encarregat pel consistori determina que l'impacte econòmic del rodatge de la sisena temporada ha estat de 3,5 MEUR a la ciutat. Aquesta xifra inclou, entre d'altres, la contractació de personal, el lloguer d'espais o d'habitacions d'hotel. El regidor ha explicat que volen treure el màxim profit de la repercussió turística que pot tenir per a Girona haver estat escenari de la sèrie.

Ara bé, per poder dissenyar productes turístics han d'esperar primer a què s'emeti tota la temporada (que consta de deu capítols) per veure quins indrets de Girona són fàcilment identificables. Ribas ha explicat que no tenen informació privilegiada i que no coneixen el contingut dels capítols però que, segons els rumors, Girona apareix en vuit dels deu episodis. Segons els càlculs del consistori, serà de cara a l'estiu que podran començar a fer difusió de rutes virtuals –segurament a través d'una aplicació per a telèfons mòbils- o de visites guiades per recórrer els indrets on s'ha rodat la sisena temporada.

Despertant l'interès d'altres sèries

Ribas també ha assegurat que la participació de Girona en el rodatge de 'Joc de Trons' ha despertat l'interès d'altres productores per rodar a la capital. "Podríem dir que la ciutat està en un moment interessant", ha avançat el regidor, que creu que s'ha de ser curós i no avançar esdeveniments. "Pel book de la ciutat sempre és important lluir que han estat escenari de 'Joc de Trons', això és un atractiu més", ha afegit l'alcaldessa, Marta Madrenas.

El regidor també ha recordat que HBO va quedar "molt contenta" del tracte dispensat per la ciutat i que això els deixa "en bon lloc" en cas que la productora es plantegi tornar a rodar a Girona. En tot cas, ha dit que és un procés que s'ha de portar "amb silenci i discreció".