Banyoles posa una zona vermella d'estacionament gratuït a la plaça de les Rodes

Només es pot deixar el vehicle durant 10 minuts

La capital del Pla de l'Estany ha posat en marxa una prova pilot per facilitar la mobilitat i la rotació de vehicles a la zona comercial, concretament a la plaça de les Rodes i al carrer Vallespirans.

S'ha començat amb cinc places d'aparcament pintades de color vermell on només es pot estacionar de forma gratuïta durant deu minuts. L'horari és el mateix que a la zona blava i caldrà posar un rellotge on s'haurà de marcar la zona d'arribada i sortida. El control es farà a través de la Policia Local. Les cinc places d'aparcament, que estan pintades amb color vermell, estan situades a la plaça de les Rodes, just al costat de l'entrada de l'aparcament subterrani, i al carrer Vallespirans, entre el carrer Progrés i el carrer mossèn Jacint Verdaguer.

Els usuaris només hi poden aparcar durant un màxim de deu minuts i caldrà tenir un rellotge –que es pot recollir de forma gratuïta a l'Ajuntament- on es marcarà l'hora d'arribada i sortida.

Aquest dimecres, el regidor de la Via Pública de Banyoles, Lluís Costabella, ha presentat el projecte pilot. "Són aparcaments ràpids per crear una rotació per anar als comerços de la zona, i es manté la zona de càrrega i descàrrega", ha afirmat. L'horari de la zona vermella és la mateixa que la zona blava, és a dir, de 9 a 1 del matí i de 5 a dos quarts de 9 del vespre. La Policia Local serà l'encarregada de controlar que es respecta el temps limitat. En cas que no es compleixi, els conductors seran informats en una primera fase però en un futur no es descarta que es posin multes. Mentre no es distribueixin els rellotges –que es començaran a lliurar d'aquí a un mes- els conductors poden posar un paper on anotin els temps.

Fins ara aquestes places eren d'aparcament lliure i el que passava és que els veïns hi estacionaven durant tot el dia i no hi havia rotació. La idea és veure com funciona i estudiar si es pot implantar en altres zones de la ciutat.

A més a més, també s'ha canviat els aparcaments de costat del carrer Progrés i s'han guanyat algunes places.

Acaben les obres de la zona oest de la plaça de les Rodes

Amb la posada en funcionament de la zona vermella es donen per acabades les obres de la zona oest de la plaça de les Rodes. Es tracta de la remodelació de la façana ponent, en el tram entre els carrers Vallespirans i Estany, i davant l’església de la Sagrada Família. El projecte ha donat continuïtat a la remodelació que s’ha fet recentment als carrers de la Barca, Estany i Vallespirans, a l’entorn de la plaça del Carme.

A la plaça de les Rodes s'han suprimit les voreres, s'ha renovat el sanejament i s'han soterrat els contenidors, que han augmentat la capacitat. El projecte final es va acordar i consensuar en una reunió amb els veïns de la zona. Les obres han costat uns 250.000 euros i no s'han aplicat contribucions especials als veïns.

A més, s’ha finalitzat el carrer Vallespirans, des del carrer Progrés al carrer mossèn Jacint Verdaguer, seguint la mateixa línia de la primera fase del carrer amb voreres més amples, millora del sanejament i arbrat.