Ja s'han atès 38 pacients al Trueta a la nova guàrdia de radiologia vascular intervencionista

Des de principis del 2016 s’ha ampliat la cobertura d’aquest servei

L’Hospital Josep Trueta de Girona ha atès un total de 38 pacients durant els tres primers mesos de la nova guàrdia de radiologia vascular intervencionista destinada a tractaments urgents per aturar hemorràgies agudes d’origen divers.

Fins el passat gener, aquesta mena de procediments només es realitzaven a Girona durant els matins dels dies laborables i fora d’aquest tram, els pacients que patien hemorràgies agudes havien de ser traslladats a altres centres hospitalaris de Barcelona.

De les 38 intervencions, un 75% s’han fet de dilluns a divendres en l’horari ampliat des del passat gener, i el 25% restant s’han portat a terme durant els caps de setmana o festius. En tots els casos, els procediments s’han fet amb èxit i s’han evitat intervencions quirúrgiques o que els malalts haguessin de ser traslladat a un altre hospital. En la majoria d’ocasions, la guàrdia s’ha activat per tractar hemorràgies internes agudes.

La radiologia vascular intervencionista és un procediment terapèutic que realitzen professionals de medicina, especialistes en radiologia vascular intervencionista, una especialitat basada en la realització de procediments mínimament invasius guiats per imatges. Uns tractaments que a l’Hospital Trueta de Girona es gestionen des de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

Fins el passat mes de gener, aquestes intervencions només es feien durant els matins dels dies laborables. Fora d’aquest tram, els pacients que patien hemorràgies d’aquestes característiques eren traslladats a altres centres hospitalaris de Barcelona.

A principis del 2016 va començar a treballar un grup de metges de guàrdia que van permetre ampliar aquesta cobertura mèdica fins a les vuit del vespre, els caps de setmana i festius. Des de l’hospital i l’Institut Català de la Salut assenyalen que la posada en marxa d’aquesta nova guàrdia ha suposat una millora de la qualitat assistencial per a la població de Girona i, d’altra banda, ha servit per potenciar el rol de l’Hospital Trueta com l’hospital de referència dins la Regió Sanitària de Girona.