Es registra un tiroteig sense ferits al barri gitano de Figueres

Agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana han acordonat la zona per seguretat i investiguen ara el succés

Efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres han fet un desplegament de seguretat al barri de Sant Joan aquest dijous després que a quarts de set de la tarda s’hagi produït un tiroteig sense ferits, entre els carrers Doctor Fleming i Ramón y Cajal, als anomenats blocs sindicals, segons informen fonts policials i consistorials.

Una unitat dels Mossos que patrullava la zona ha donat l’avís de l’incident i s’ha procedit aleshores a l’acordonament dels voltants de l’indret. Els investigadors de la policia han trobat restes d'impactes de bala, però cap arma, i interroguen ara diversos testimonis i procedeixen a la recerca de proves.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat unitats de la Guàrdia Urbana de la ciutat, patrulles de Seguretat Ciutadana i d’Investigació i Científica dels Mossos d’Esquadra, a més d’agents de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius).

Ampliació:

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat unitats de la Guàrdia Urbana de la ciutat, patrulles de Seguretat Ciutadana i d'Investigació i Científica dels Mossos d'Esquadra, a més d'agents de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius).

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feia tasques de seguretat ciutadana prop del barri de Sant Joan ha sentit els trets i ha donat l'avís a les 18.27. Immediatament, tres patrulles de seguretat ciutadana de la comissaria de Figueres i Guàrdia Urbana s'han dirigit fins al lloc del tiroteig i han acordonat la zona. També s'han desplaçat fins allà efectius de l'ARRO, per evitar problemes de seguretat amb les desenes de veïns (majoritàriament d'ètnia gitana) que s'han concentrat al carrer.

Agents d'investigació han assumit el cas i, juntament amb científica, han començat a recopilar proves. Fonts properes a la investigació han indicat que han trobat impactes de bala almenys a la paret d'uns habitatges de la cantonada entre el carrer Doctor Fleming i el Doctor Ochoa i també en un parell de vehicles que hi havia aparcats a la zona.

Entres els possibles testimonis, però, impera la llei del silenci i ningú diu haver vist ni sentit res. Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que el tiroteig es produís per un malentès a l'hora de tancar un negoci il·legal. Els agents han pràcticament blindat la zona afectada (on hi ha habitatges que s'han de demolir), han pres declaració a veïns i han registrat els cotxes que sortien del barri.

Fins al lloc del tiroteig s'hi ha desplaçat l'alcaldessa, Marta Felip, i s'ha reunit amb el 'consell de savis' del barri. L'alcaldessa assegura que s'ha posat en contacte amb el conseller d'Interior, que li ha promès més vigilància al barri, on sovint hi ha conflictes i problemes de seguretat.