Davallada d'alumnes de secundària que escullen religió en escoles de la diòcesi

El Bisbat assegura no estar preocupat pel descens

El Bisbat de Girona ha fet balanç aquest dijous del nombre d'alumnes que aquest curs fan religió a les escoles de la diòcesi. Són un total de 35.032 estudiants, entre les escoles públiques i les religioses, cosa que representa que un de cada tres alumnes d'infantil, primària i secundària han escollit rebre classes sobre religió catòlica.

El delegat episcopal d'Ensenyament del Bisbat de Girona, Pere Micaló, ha admès que hi ha un descens constant del nombre d'alumnes però assegura que no és preocupant perquè s'adiu al procés de secularització del conjunt de la societat. On hi ha menys alumnes fent religió és a les escoles públiques, on només són dos de cada cinc de mitjana i en algunes etapes, com a ESO i Batxillerat, cau fins al 13,28%.

El període escolar amb un major índex d'alumnes inscrits en l'assignatura de religió es concentra en l'etapa d'educació primària. Enguany un total de 19.892 alumnes han cursat aquesta matèria, xifra que representa un 42,2% de l'alumnat matriculat en aquesta etapa escolar.

En els darrers quatre anys, el nombre d'alumnes que fa religió en centres públics ha experimentat una davallada del 2,2%, el que ha significat passar del 20,03% al 17,83% d'inscrits.

Pel que fa al nombre de docents de religió en centres públics, la diòcesi de Girona compta amb 105 professors en les etapes d'infantil i primària i 71 en secundària.