Detinguts a Lloret de Mar els 'lladres llevataques'

Tenen 44 i 46 anys i robaven a turistes, la majoria d'edat avançada

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 18 de març dos homes, de 44 i 46 anys, de nacionalitat algeriana, veïns de Vilassar i Premià de Mar, com a presumptes autors d’onze delictes de furt.
 
Els mossos de la comissaria de Blanes van comprovar que des del mes de setembre de 2015 fins el mes de març d’enguany, s’havien produït una sèrie de furts que seguien un mateix patró.
 
Uns individus s’atansaven als turistes, normalment d’edat avançada, els avisaven que portaven una gran taca a l’esquena i els acompanyaven fins un portal amb l’excusa de netejar-la. Una vegada dins el portal treien una ampolla d’aigua i tovalloletes, feien veure que netejaven la taca, moment en el qual aprofitaven per sostreure tot allò de valor que portava la víctima.
 
Els autors dels fets actuaven en parella. Mentre un sostreia els objectes en el moment de “netejar” la taca, l’altre l’esperava al carrer amb el vehicle a punt per fugir del lloc.
 
Els investigadors van comptabilitzar fins a 11 fets perpetrats amb el mateix procediment. Tot i que la descripció de la indumentària dels lladres no sempre coincidia, es va constatar que es tractava de les mateixes persones que canviaven de vestit per no ser detectats.
 
La investigació va permetre identificar qui eren els autors dels furts. Aquests van ser localitzats i detinguts el passat 18 de març.
 
Els detinguts, que tenen múltiples antecedents, van passar el dia 20 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.