ERC vol que tots els bars de Girona puguin fer concerts

Les actuacions haurien d'acabar a les onze de la nit

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Girona ha proposat que el consistori impulsi les mesures pertinents per tal que tots els bars de la ciutat puguin oferir, si volen, música en directe. Aprofitant que Barcelona ha obert el debat, la coalició ha volgut posar sobre la taula aquesta proposa que ja duia en el seu programa electoral.

La portaveu del grup ha explicat que aquest és un element que persegueix “facilitar la creació de circuits de música en viu tant en espais públics com privats”, mesura proposada per ERC durant la campanya.



Música en viu

Maria Mercè Roca ha explicat que en moltes ciutats del món, i especialment les de cultura anglosaxona, “és molt habitual trobar bars que ofereixin música en directe”. Roca ha elogiat la tasca d’aquells locals que programen petits espectacles i ha mostrat la intenció de la coalició “de facilitar que aquest fet es pugui estendre a tots els bars que així ho desitgin”. Aquesta mesura, ha valorat Roca, “reforça Girona com una ciutat amarada de cultura” amb l’objectiu que aquesta “arribi a tothom”, a més de ser un factor de “dinamització econòmica” de la ciutat.



Adequació dels locals

La portaveu del grup ha reconegut que una aposta d’aquest estil ha d’estar el màxim de consensuada possible entre els agents públics, econòmics i veïnals de la ciutat, i que s’han d’impulsar “tant els canvis normatius necessaris com d’adequació dels locals”.

En aquest sentit, ha instat al govern a plantejar algunes mesures com “una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin començar a programar música en directe”.



Respecte pels veïns

Per últim, la coalició ha remarcat la necessitat de buscar “solucions que no afectin al descans i benestar dels veïns i veïnes”. En aquest sentit s’ha referit a que la majoria de queixes veïnals són més pel soroll de la gent al carrer que no pas pel volum dels concerts, ja que els locals que programen aquests petits espectacles estan insonoritzats.

És per això que Roca ha proposat que els concerts s’acabin com a molt tard a les onze del vespre i que les zones amb més concentració d’activitats d’aquest tipus comptin amb agents cívics que “vetllin tant pel compliment estricte de la normativa d’horaris i sorolls com també per evitar que els clients s’acumulin a la sortida del local i molestin el veïnat”.