Campdevànol, Olot, Molló i Muntanyola activen el Pla d'Emergències per nevades

La cota de neu se situa als 400 metres a la Garrotxa

Campdevànol i Mollò (Ripollès), Olot i Muntanyola (Osona), han activat els respectius plans d’emergències per nevades, segons ha informat Protecció Civil.

El servei d’emergències ha activat el pla de prevenció per nevades, Neucat, en la fase d’alerta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la cota de neu se situava cap a les deu de la nit als 400 metres a la Garrotxa i a entre 600 i 700 a la resta del nord-est del país. A la resta de la meitat nord la cota puja fins a entre 700 i 900 metres i al sud a entre 1.000 i 1.200.

Alguns dels gruixos de neu acumulats fins a dos quarts d’onze són cinc centímetres a Planoles (Ripollès) i a Puigcerdà, tres a Bagà (Berguedà) i dos a Olot. De la seva banda, el Servei Català de Trànsit ha informat de la necessitat de circular amb cadenes de forma obligatòria a la carretera BV-4031 a Castellar de n’Hug. També avisa de neu i gel a la calçada a la C-16, a Bagà, en direcció Urús; a la C-38, a Sant Pau de Segúries (Ripollès), i a la GIV-5264, a Setcases (Ripollès).

En paral·lel Protecció Civil també ha informat de tempestes amb calamarsa al Tarragonès i al Baix Camp.