Els hotels de luxe de la Costa Brava inverteixen 4,7 MEUR en noves instal·lacions i serveis

Els 18 establiments associats augmenten un 10% la facturació el 2015

El conjunt dels hotels de Costa Brava Hotels de Luxe, l'associació que aplega els principals hotels de cinc i quatre estrelles del litoral gironí, ha invertit durant el 2015 un total de 4,7 MEUR en la construcció de noves instal·lacions orientats a la incorporació de nous serveis. Aquesta xifra representa un 20% més que l'any anterior.

Els hotels defensen que han fet aquest major esforç amb l'objectiu de "reforçar el lideratge en l'oferta de qualitat". Del total dels associats, el 83% ha fet inversions per ampliar espais i serveis, tals com spa, pitch & putt, noves terrasses o espais 'chill out'.

Des de Costa Brava Hotels de Luxe argumenten que s'ha pogut destinar més diners a la millora d'instal·lacions gràcies a la progressiva recuperació de l'ocupació i de la facturació, que va començar el 2014. A més, defensen que darrera de l'objectiu de reforçar la qualitat hi ha el d'aconseguir captar clients al llarg de tot l'any i desestacionalitzar la temporada. "L'aposta per la qualitat i la desestacionalització són prioritats que comparteixen els hotels de referència de la Costa Brava", ha defensat la presidenta de l'associació, Cristina Cabañas, que confirma que aquests nivells d'inversió es mantindran almenys durant els propers dos anys.

D'altra banda, l'any 2015 els 18 hotels han incrementat un 10% la facturació respecte la mateixa temporada de 2014. Aquest augment de facturació es deu principalment al creixement de l'ocupació - sobretot durant els mesos de maig i juliol-, a l'impuls del turisme empresarial i de grups. També ha crescut la despesa mitjana per habitació en alguns dels establiments.

El principal client d'aquests establiments ha estat el turista català, seguit del francès –que enguany ha seguit augmentant-, el britànic i el de l'estat espanyol. També destaquen d'altres nacionalitats com els alemanys, holandesos, belgues o italians. Aquests últims han tornat a venir després de la seva absència durant les últimes temporades.