Una vaca envesteix i fereix un matrimoni a Ribes de Freser mentre passejava

El marit es va emportar la pitjor part amb diverses costelles trencades

Una vaca ha atacat un matrimoni a Ribes de Freser (Ripollès) mentre passejava per un prat a la zona del barri de la Maçana als afores del poble.

L'atac es va produir cap a les dotze del migdia d'ahir diumenge, segons ha avançat Catalunya Ràdio. El matrimoni, molt conegut al poble, va sortir a passejar al barri de la Maçana, a uns 300 metres del casc urbà, en un camp on hi havia vaques pasturant. Per causes que es desconeixen, una de les vaques va envestir la dona que en aquells moments duia el seu gos petit en braços fent-los caure a terra i colpejant-la.

L'home va intentar treure-li l'animal de sobre però es va acabar emportant la pitjor part. La vaca es va girar i va envestir-lo també a ell, rebolcant-lo per terra durant una estona i deixant-lo malferit i amb molt de dolor a l'esquena i al pit. La parella finalment va aconseguir escapar i van avisar als equips d'emergència amb el mòbil. Quan l'ambulància va arribar a lloc, van decidir evacuar l'home, de 58 anys, amb un helicòpter i traslladar-lo a l'Hospital Josep Trueta, on va ingressar amb diverses costelles trencades. Des de l'hospital han explicat que al llarg del dia està previst que ingressi a planta un cop fetes les radiografies. La dona també va patir contusions però no va haver de ser ingressada.

Segons fonts del consistori, una de les hipòtesis és que la vaca veiés el gos que duien com a una possible amenaça i que intentés protegir les seves cries atacant-los. Ara és època de vedellar i les mares tenen una actitud més recelosa. Fa un parell de mesos un veí del poble també va ser envestit per una vaca però aquell cop va poder esquivar l'atac.