El 30% del públic de Temporada Alta de fora de Girona i Salt s'allotja en un hotel

El 13% diu anar de compres

L'enquesta, que han respost 1.238 espectadors, tenia com a objectiu recollir la seva opinió per tal de millorar la relació del festival amb el públic i valorar l'impacte econòmic que Temporada Alta suposa per al territori. Entre les dades més destacades hi ha les que situen el Temporada Alta com a una eina de dinamització turística i econòmica pel territori.

Cap dels enquestats que viuen fora de Girona i Salt vénen només per veure teatre sinó que complementen la seva visita amb alguna altra activitat que repercuteix en l'economia del territori: el 30% fa almenys un àpat en un restaurant, el 27% visita el barri vell, el 13% va de compres i el 10% de copes. L'estudi també diu que el 30% dels visitants de fora s'allotgen a un hotel de la zona.

La fidelitat dels espectadors és un altre tema que queda recollida en l'enquesta. El 99% dels que han respost asseguren que repetiran i destaquen la qualitat en la programació. El mateix percentatge diu que recomanarien l'esdeveniment a una altra persona. De fet, els espectadors de Temporada Alta es converteixen en ambaixadors de la marca que vincula Girona amb Cultura, ja que el 73% dels participants comparteixen aquesta associació.

La falta d'entrades i els preus, a millorar

Els enquestats també han posat deures als impulsors del festival. La falta d'entrades per alguns espectacles, que s'exhaureixen en pocs dies, o el preu d'algunes localitats, són alguns dels comentaris recollits en les enquestes.

El festival ha començat a treballar en el disseny de la propera edició, que serà la 25a, amb la voluntat de millorar en aquests temes i també per establir noves fórmules de relació amb l'espectador. Aquesta enquesta, elaborada per Temporada Alta, es va fer per correu electrònic del 14 al 29 de gener entre els espectadors registrats a la base de dades del festival i que havien comprat alguna entrada per l'edició del 2015.

En la passada edició, el festival va tenir prop de 79.000 espectadors.