Dos joves detinguts per onze robatoris amb força en pisos de Girona entre gener i febrer

Els pispes van ser enxampats 'in fraganti' quan intentaven entrar en un immoble a Santa Eugènia

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 29 de febrer a Girona dos joves, de 21 i 23 anys, com a presumptes autors d'onze robatoris amb força en pisos de la capital gironina, dos d'ells en grau de temptativa, i un delicte de receptació. Els pispes van ser enxampats per un agents de paisà quan intentaven entrar en un immoble a l'Avinguda de Santa Eugènia.

Els Mossos van observar com els dos lladres estaven amb actitud sospitosa davant d'un portal. Mentre un vigilava l'entorn, l'altre manipulava el pany d'accés amb un tornavís. Quan els agents de policia es van identificar els dos joves van llençar una motxilla a terra i van intentar fugir per les hortes de Santa Eugènia, però van ser interceptats i detinguts al carrer Garrotxa.

Dins la motxilla recuperada els mossos van localitzar tres tornavisos, tres claus allen i una palanca. Els mossos van comprovar si els pisos de l'immoble de l'Avinguda de Santa Eugènia havien estat forçats i van trobar diverses portes que presentaven signes de forçament. Paral·lelament, la unitat d'investigació de Girona va atribuir a aquests dos detinguts la comissió d'onze robatoris amb força en domicilis de la ciutat comesos entre el mes de gener i febrer.

Els lladres sostreien petits objectes de l'interior dels pisos, com ara joies i diners. També els hi atribueixen un delicte de receptació ja que van comprovar que revenien els articles sostrets.

Ordre d'expulsió de Múrcia

A un dels detinguts li constava vigent una ordre d'expulsió emesa per la policia espanyola a Múrcia per tal de tramitar-li expedient d'expulsió.El arrestats, amb nombrosos antecedents, van passar el dia 2 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.