De Broadway a Girona

El Cor Geriona i l'Orquestra de Girona meravellen un Auditori ple a vessar

L'Auditori de Girona ha estat escenari aquesta nit d'una vetllada estel·lar amb l'actuació del Cor Geriona i l'Orquestra de Girona en un concert de dues hores on s'han interpretat, d'entrada, una selecció de "Folk of the Four Seasons" de Ralph Vaughan Williams en el que ha suposat la seva estrena a l'Estat espanyol. Aquesta recopilació ha comptat amb la participació del Cor Geriona i Geriona Juvenil, sota la direcció d'Imma Pascual, com també del Cor de Veus Blanques Lutiana i l'Orquestra de Girona.

Amb tot, el plat fort de la nit ha tingut lloc en la segona meitat del concert, quan s'ha interpretat una suite de musicals de Broadway amb arranjaments de Jordi Cornudella. El Cor Geriona s'ha quedat sol damunt l'escenari acompanyat per l'Orquestra de Girona per desplegar un dolç i senzill recull que ha evitat caure en el típic parany d'aquest tipus de seleccions musicals. És a dir; omplir el tracklist amb temes composats per Andrew Lloyd Webber o escrits per Tim Rice. En aquest sentit, "Cats" i "The Phantom of the Opera" han cobert la quota d'ALW.

El Cor Geriona ha demostrat aquesta nit la seva ràpida evolució i adaptació als nous temps. Enrere han quedat els concerts que realitzava encara no fa ni sis anys quan les components, joves d'entre 18 i 25 anys, es situaven palplantades damunt l'escenari vestides de negre rigorós i pràcticament l'únic que gesticulaven eren els llavis al cantar. El pas pel programa "Oh Happy Day" de TV3 el 2014 també els ha ajudat a dotar-se de la frescor necessària per a convertir-se en un espectacle avui en dia imprescindible.

A més dels ja citats musicals de Lloyd Webber, el públic també ha pogut gaudir amb meravelloses interpretacions dels espectacles "Les Misérables", "West Side Story", "Chicago", "Sister Act" i "A funny thing happened on the way to the Forum". Per acabar, han regalat un bis amb dues peces del musical de Disney, "Frozen", que han fet posar part del públic de l'Auditori dempeus.