L'exdirectora de l'escola d'adults de Palafrugell reconeix que es va embutxacar 4.300 euros

L'Audiència de Girona condemna Juana Peña a 1 any i 1 dia de presó

Amb un concís "sí, senyoria", l'exdirectora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell ha reconegut que es va aprofitar del seu càrrec per apropiar-se de 4.300 euros dels comptes de l'escola. L'acord al qual han arribat fiscalia i defensa ha evitat el judici amb jurat popular.

Segons ha reconegut l'ara condemnada, el desembre del 2014 treballava de directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell com a funcionària del Departament d'Ensenyament. El matí del dia 5, va utilitzar les claus d'accés al compte bancari de l'escola i es va fer una transferència a un compte seu. Així, es va embutxacar els 4.300 euros.

El desfalc es va descobrir uns dies després. En concret, el dia 12 de desembre la cap d'estudis de l'escola va parlar amb la secretària i li va explicar una actitud que li havia semblat estranya de la directora.

La cap d'estudis li va relatar que el 4 de desembre –el dia abans de la transferència bancària- la directora li havia dit que el seu fill s'havia trencat una dent i necessitava 1.800 euros per al dentista. També li va explicitar que ho agafaria del compte de l'escola. La cap d'estudis la va reprendre i li va dir que això no ho podia fer.

Després de saber el contingut de la conversa, la secretària va decidir revisar els comptes de l'escola d'adults. Quan ho va fer, va detectar el traspàs de 4.300 euros a un compte titularitat de la directora. Aleshores, la secretària ho va posar en coneixement del Departament d'Ensenyament.

Els volia tornar

Descoberta, l'acusada va reconèixer que es va apropiar del diners. Va assegurar que estava desesperada i que va agafar els diners amb la intenció de tornar-los. Juana Peña va tornar els diners a través de tres transferències bancàries fetes el 29 de desembre del 2014, el 16 de gener del 2015 i el 28 de gener del 2015. Però això no ha evitat que la processessin per un delicte de malversació de diners públics.

Peña s'enfrontava inicialment a una pena d'1 any i 10 mesos de presó. Pel tipus de delicte, el cas s'havia de jutjar per la via del jurat popular a l'Audiència de Girona però l'acord al qual han arribat ho ha evitat.

L'Audiència de Girona ha condemnat Juana Peña a 1 any i 1 dia de presó per malversació de diners públics. A més, la inhabilita durant 3 anys i 1 dia per a l'exercici de càrrec o feina pública. Com que la dona no té antecedents, no haurà d'entrar a presó amb la condició que no delinqueixi durant els pròxims dos anys. La sentència és ferma perquè fiscal i defensa han renunciat a presentar recurs.