6 anys i 3 mesos de presó per intentar matar un home apunyalant-lo a través de la finestreta del cotxe

L'Audiència de Girona descarta que l'acusat estigués afectat pel consum de drogues

L'Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys i 3 mesos de presó l'acusat d'intentar matar un home apunyalant-lo a través de la finestreta del cotxe el 12 d'abril del 2014. La sentència conclou que, cap a dos quarts de dotze de la matinada, Antonio Pérez es va apropar a la finestreta del copilot d'un cotxe que hi havia aparcat al carrer Turó de Girona, va treure un ganivet d'11 centímetres i li va clavar dues vegades al tòrax a la víctima. Segons la sentència, l'acusat va intentar assestar-li més ganivetades però la víctima va aconseguir arrabassar-li l'arma. L'Audiència condemna Antonio Pérez per un intent d'homicidi i li aplica un atenuant de reparació del dany. Descarta, però, rebaixar-li la pena per addicció a les drogues.

La sentència conclou que la víctima estava asseguda al seient del copilot d'un cotxe aparcat a l'alçada del número 16 del carrer Turó, amb dues amigues més, quan se li va apropar l'acusat a la porta del vehicle. La finestreta estava baixada. Aleshores, amb intenció de matar-lo, Antonio Pérez va treure un ganivet tipus navalla, d'11 centímetres de fulla i mànec de fusta, i li va clavar dues vegades al tòrax.

"Per aconseguir el seu propòsit, va intentar assestar-li més punyalades però la víctima va aconseguir frenar la seva acció i arrabassar-li el ganivet de les mans", recull la sentència que afegeix que, per poder-lo desarmar es va acabar fent talls a les mans. Després de l'agressió, l'acusat va fugir del lloc mentre que les amigues de la víctima el van portar, malferit, a urgències a l'hospital.

Com a resultat de l'agressió, els metges van haver de fer punts de sutura a la víctima, fer-li un drenatge toràcic i diverses transfusions de sang. Va haver d'estar hospitalitzat i va necessitar quasi 60 dies de recuperació. A més, li han quedat diverses cicatrius com a seqüela.

Per això, la secció tercera de l'Audiència de Girona condemna Antonio Pérez a 6 anys i 3 mesos de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Li aprecia un atenuant de reparació del dany perquè la família de l'acusat ja ha consignat 5.000 per a la indemnització i, en total, la víctima va dir al judici que amb 8.700 euros es considerava compensat.

No hi ha proves que sigui politoxicòman

A l'hora d'imposar-li la pena, el tribunal té en compte que l'acusat va atacar amb un ganivet un home que anava desarmat i que, a més, estava dins un cotxe i, per tant, tenia poques possibilitats de poder-se defensar.

La sentència descarta, però, que en el moment dels fets Pérez estigués afectat pel consum de drogues. "No existeixen dades objectives que permetin apreciar-li circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal relacionades amb la presumpta condició de politoxicòman", indica la sentència.

El tribunal també prohibeix a Pérez apropar-se a menys de 500 metres de la víctimes, de casa seva o del seu lloc de treball durant 16 anys i 3 mesos. I haurà de pagar encara els 3.700 euros que falten per arribar a la indemnització imposada de 8.700.

Al judici, l'ara condemnat va assegurar que va apunyalar la víctima perquè hi tenia mala relació perquè vivia com a ocupa al mateix bloc que la seva mare i s'havia barallat amb la dona quan li van recriminar que tingués la llum punxada de la comunitat. A més, va assegurar que la víctima anava dient pel barri que mataria el seu fill.