Detinguts després de llançar una motxilla carregada de marihuana en un control dels Mossos

Un d'ells va abandonar el vehicle i caminar pel voral de la carretera

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 23 de febrer a Fornells de la Selva (Gironès), dos homes de 31 i 41 anys, nacionalitat gambiana i veïns de Salt i Girona respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
Pels volts de la una de la matinada del dia 23 de febrer, agents de trànsit del sector de Girona es trobaven realitzant un control preventiu d’alcoholèmia a la N-II a, punt quilomètric 712, al terme municipal de Fornells de la Selva, sentit Girona, quan van veure com un vehicle amb dos ocupants s’aproximava i s’aturava uns dos-cents metres abans d’arribar al control.
 
Els agents es van acostar al turisme i van veure com en baixava el copilot amb una motxilla i es posava a caminar pel voral de la carretera en sentit Fornells de la Selva. De sobte l’home, en veure que els mossos s’aproximaven, va començar a caminar més ràpidament i va llençar la motxilla al voral. Immediatament el van identificar i escorcollar.
 
Mentre uns agents interceptaven aquest home, el cotxe va iniciar la marxa en sentit Girona. També va ser interceptar i van identificar-ne el conductor.
 
De resultes dels escorcolls els mossos van intervenir una motxilla amb tres bosses de plàstic plenes de substàncies vegetals, presumptament marihuana de gairebé un quilo de pes, una bàscula portàtil i 1.100 euros en bitllets fraccionats.
 
Ambdós van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
El detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 23 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.