La nevada passa de puntetes per les comarques gironines

Només ha emblanquinat punts del Ripollès o l'Alta Garrotxa

La nevada ha passat de puntetes per les comarques gironines. Només ha emblanquinat el paisatge en determinats punts de la comarca de la Cerdanya, Ripollès o l’Alta Garrotxa com Molló, Toses, la collada per accedir cap a la comarca de la Cerdanya o indrets de la Vall de Ribes de Freser o de Camprodon. Localitats i espais molt habituats a rebre neu durant l’hivern i on caigut uns 5 centímetres. A primera hora del matí només hi havia neu a carreteres com N-260 entre Planoles i Toses, a Molló, i calien cadenes per fer la collada de Toses o accedir a l'estació d'esquí de La Molina. Unes incidències que no han causat molts problemes més enllà d'algun camió o cotxe accidentat.

A la resta de comarques gironines, la pluja ha estat la tònica dominant durant la matinada i les primeres hores del matí d’aquest dissabte. L’episodi de pluges abundants ha començat a partir de les quatre o cinc de la matinada i s’ha allargat fins a primera hora del matí. La previsió és que puguin repetir-se en forma de ruixats durant tot el dia i diumenge.

En concret, han caigut entre 19 i 30 litres arreu de la demarcació gironina com per exemple a Mieres on han rebut 19 litres per metre quadrat. Des de Protecció Civil ja han alertat que és possible que aquesta tarda es reactivin les nevades en aquests indrets de muntanya. D’entrada, Protecció Civil ja ha alertat que durant tot aquest dissabte i la nit de diumenge és possible que s’acumulin gruixos importants de neu a les cotes altres del Pirineu gironí. Una bona notícia per a les estacions d’esquí de la zona que feia dies que ho esperaven.

Davant d’això, el subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha alertat que cal fer seguiment de les lleres dels rius per sobrevingudes sobtades i recorden que hi ha un avís per mala mar i vent a partir de demà. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han assenyalat que no han pres cap mesura extraordinària per aquest episodi de pluja, neu i vent arreu de les comarques gironines. En total, durant aquest cap de setmana estan en actiu un centenar d’efectius entre Bombers funcionaris i voluntaris ja que aquest divendres es va fer una crida perquè els bombers voluntaris davant els mals pronòstics del temps.

Les males previsions meteorològiques per aquest cap de setmana no han afectat gaire els hotels de muntanya de les comarques gironines. Des de la Federació d’Hostaleria de la demarcació assenyalen que només han rebut algunes anul·lacions puntuals i canvis dels dies de reserva de cara a la setmana vinent en alguns hotels de la Cerdanya. Tot i això, el mal temps sí que ha fet anul·lar actes o activitats culturals o socials com curses o una marxes solidàries com la que s’havia previst a Sant Gregori.