Les campanes de la Catedral de Girona tornaran a sonar de nit a partir d'avui

El Capítol rep la notificació de l'Ajuntament

Les campanes de la Catedral de Girona tornaran a sonar a les nits a partir d'aquest dimecres. El Capítol de la Catedral ha rebut ja la notificació de l'Ajuntament i reprogramarà el sistema per recuperar els tocs entre mitjanit i tres quarts de set del matí.

Aquesta matinada vinent encara és just perquè tornin a sonar els quarts i les hores, però a partir de demà ja serà un fet. Les dues campanes, l'Assumpta i la Beneta, van emmudir el passat 6 de gener arran de les queixes d'un hotel. La situació, però, va desembocar en polèmica perquè els veïns del Barri Vell van reclamar que tornessin a sonar.

Al final, l'Ajuntament s'ha emparat en la Llei de Centres de Culte, que reconeix la singularitat de les campanes i permet incloure-les com a excepció a la normativa de sorolls (la que es va aplicar per fer-les callar).

Només faltava que l'alcalde, Albert Ballesta, signés la notificació que demanava al Bisbat fer tornar a sonar les campanes. Ara, el Capítol de la Catedral ja ha rebut l'escrit i, per tant, s'ha acomplert l'últim tràmit burocràtic. Només queda reprogramar el rellotge perquè els tocs es tornin a sentir de matinada. A partir de demà, això ja serà un fet. La decisió, però, si bé ha complagut els veïns del Barri Vell -que consideren que les campanes són "música"- no ha agradat gens als propietaris de l'hotel Històric, que va ser qui es va queixar perquè els seus clients no podien dormir. Ara, amb la restitució dels tocs durant la matinada, l'hotel ja ha anunciat que no es pensa quedar de braços creuats.