Figueres comença amb l'asfaltatge de 10.150 metres quadrats de carrers

Els treballs tenen un cost de 210.022 euros

Aquesta setmana han començat els treballs que han de culminar les actuacions previstes en Pla d'Asfaltatge 2015. Com consta en el document de treball realitzat pels serveis tècnics municipals, a la segona fase del pla s'asfaltaran 10.150 m2 de trams de les següents vies públiques: Sant Llàtzer; Rutlla; Dama d’Aragó, on s'està treballant avui; Montserrat Vayreda; Méndez Nuñez amb St. Antoni; Fortià; Bruc; Ramon y Cajal; Pere III; i, finalment Colom amb Fossos.

Les obres inclouen el fresat o enderroc del ferm actual, la pavimentació amb aglomerat asfàltic en calent i la senyalització horitzontal amb pintura. En alguns casos, també inclou, treballs de paleteria pel trasllat d'embornals. Recordar que els paviments asfàltics tenen una vida útil entre 10 i 15 anys en funció del trànsit i les condicions de treball. Periòdicament, l'Ajuntament executa treballs de reposició i millora de la capa asfàltica en els carrers en més mal estat de la xarxa viària urbana.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, recorda que “des del Govern municipal actuem, de forma constant i any a any, per a la via pública de Figueres. Ja sigui a través d’asfaltar carrers o actuant en voreres”.

Està previst que les obres -adjudicades a Rubau SA per 219.022,15 euros (IVA inclòs)- durin quatre setmanes. En una segona fase s’asfaltarà la ronda Arquitecte Giralt.