Cultura autoritza definitivament les obres d'ampliació de l'Hostal Empúries

L'aprovació arriba després que s'encarregués un últim informe avaluador una vegada aturades les obres

Les obres d'ampliació de l'Hostal d'Empúries compten amb el vist-i-plau del Departament de Cultura. Un informe elaborat per arqueòlegs del departament confirma que no hi ha afectació a restes arqueològiques, tal i com ja apuntava l'informe que havia presentat l'empresa. El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjà, ha explicat que, donada la importància patrimonial i simbòlica, 'hem volgut estar tranquils, nosaltres i tothom' i ha recordat que la polèmica que va suscitar en determinats col·lectius, entre ells la comunitat científica, que veia amb ulls crítics les obres d'ampliació de l'hostal perquè podien posar en perill possibles restes arqueològiques.

Sitjà ha reconegut la plena col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i també la 'paciència' dels propietaris, a qui ha afirmat 'haver perjudicat econòmicament amb tantes aturades i problemes plantejats perquè el lloc s'ho mereix'.

El Departament de Cultura va fer aturar les obres el desembre arran d'una denúncia feta per uns particulars, moment en què es va saber que no hi havia un estudi arqueològic referent a les obres fetes a la zona on es construeix una piscina. Els promotors havien lliurat anteriorment un estudi arqueològic a l'indret on s'havien de construir uns bungalous però no pas referent a la piscina. Ara, però, aquest segon informe confirma la 'idoneïtat' del projecte en el seu entorn.