Cultura encarrega un últim informe arqueològic de l'ampliació de l'Hostal Empúries

El Departament veu bé les obres d'ampliació de l'edifici

El Departament de Cultura va fer aturar les obres el desembre passat per la falta d'aquest estudi arqueològic referent a les obres fetes a la zona on es construeix una piscina. Els promotors van lliurar anteriorment un estudi arqueològic a l'indret on s'havien de construir uns bungalous però no pas referent a la piscina. Ara, però, un informe elaborat per una empresa privada ha convençut a la comissió de Patrimoni, que ja les 'dóna per bones'.

Tot i això, el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjà, ha explicat que han volgut anar 'més enllà del que tocaria' i acabar de donar l'últim vist-i-plau, que 'segur que hi serà'. Els resultats són correctes però des de la comissió de Patrimoni s'ha acordat encarregar un últim informe als arqueòlegs d'Empúries perquè donin una 'última ullada' del control que es va fer. Tenint en compte la polèmica que va suscitar aquesta obra, arran de la denúncia d'uns particulars, Cultura vol assegurar-se de forma 'definitiva' i 'curosa' que s'ha fet de forma correcta, ja que es tracta d'un indret de 'gran importància estratègica' com són les ruïnes d'Empúries.

S'aprova la millora de la coberta de la portada de Ripoll


La comissió de Patrimoni ha aprovat les obres de millora de la coberta de la portada del Monestir de Ripoll, una obra 'menor' però 'molt necessària' per a la seva millor conservació pel que fa a la canalització d'aigua. Aquesta intervenció és el primer pas d'un conjunt d'intervencions previstes mentre s'acaba de redactar el Pla Director de la portada, el primer esborrany del qual està en procés de revisió.

La comissió ha sol·licitat més informació abans d'autoritzar la intervenció de les restes de la Muralla medieval d'Olot, entre el carrer Santa Cristina i la plaça de Palau, davant la falta d'un estudi històric documental. També han demanat més informació del projecte tècnic de les obres d'arranjament de la ciutat medieval de Verges (Baix Empordà). Sí que s'ha autoritzat la instal·lació de lavabos a l'entorn de l'estany de Banyoles, concretament al Parc de la Draga.

Per altra banda, ha quedat pendent per a la pròxima sessió de la comissió de Cultura el projecte del Pla especial del conjunt històric-artístic de Santa Pau (La Garrotxa).