La Molina acull la XXena Trobada de Constructors d'Iglús

L'acte tindrà lloc el dissabte 20 i diumenge 21 de febrer

L'Ohmamiglú -o Trobada de Constructors d'Iglús-, arriba enguany a la vintena edició i per a celebrar-ho compten amb la participació d'Òscar Codiach, el primer alpinista català en assolir el cim de l'Everest fa trenta anys.

La participació a l'Ohmamiglú com a constructors d'iglús està reservada -prèvia inscripció- a totes aqueslles persones o grups que sàpiguen construir un iglú. L'Streaking on Ice, l'acte Cultural i la visita al camp dels iglús el diumenge al matí son lliures i gratuïtes per a tothom.

La primera jornada, que se celebrarà al Pla d'Anyella (Zona Els Alabaus a La Molina), començarà a partir de les nou del matí amb recepció dels participants per a començar amb la construcció dels iglús fins a les tres de la tarda.
 
A partir de les cinc de la tarda, a la zona Telecabina Alp2500, es farà segona edició de la cursa "Streaking on Ice"; una prova lúdico-esportiva sobre la neu. El reglament regula l'equipament admes, que es limita a:  mitjons, ulleres, perruca, botes, pom-pom, cotilla, tanga, barret, faixa, bufanda, top, tu-tú, calces, casc, lligacames, colzeres, slip, mantellina, guants, corbata -o llacet-, xancletes, minifaldilla i barretina. Altres components de l'equipament necessitaran de l'aprovació del jurat de la cursa.
 
A continuació tindrà lloc un acte a càrrec d'Oscar Cadiach, qui junt amb en Toni Sors i en Carles Vallès foren els primers de l'estat Espanyol en coronar l'Everest. Enguany es commemora el 30è aniversari d'aquella gesta. Codiach seu compte personal hi té tots -menys un- els cims de més de 8000 metres, pujats sense ajuda d'oxigen. Als 63 anys intentarà el darrer 8000 que li falta: El Broad Peak. A l'inici de l'acte, a les sis de la tarda, es servirà una xocolatada devant el local "Aixopuc". A continuació projecció de la película "Més enllà del Kumbhakarna" i conferència al Museu de La Molina (a 5 minuts caminant).
 
Acabat l'acte amb Codiach i amb la presència dels representants de l'Estació d'Esquí de La Molina i del Ajuntaments de Toses i Alp es procedirà a l'entrega dels trofeus a "l'Iglú més original" i a "l'iglú més ben construït".
 
Ja de nit els participants tornen al Pla d'Anyella on soparan una barbacoa sobre la neu.
 
Els participants més agosarats es podran quedar a dormir als iglús.

L'endemà diumenge les activitats donaran inici a les nou del matí amb un esmorzar per als participants.
 
A les deu del matí es realitzarà una visita al camp dels iglús en una activitat pensada per a les famílies. Es farà una recepció a tots els nens i nenes que vinguin amb xocolata calenta i un tall de coca. Lliurement podran entrar dins de tots els iglús que vulguin.
 
Per visitar els iglús
 
A partir de les deu del matí es podrà visitar i entrar lliurement dins de tots els iglús. Des de l'organització recomanen aparcar a l'aparcament P6 "Els Alabaus" i després caminar uns 200 metres. Aquesta activitat està especialment recomanada per als nens i nenes que tindran l'oportunitat de veure i entrar dins de veritables iglús com els que construeixen els innuits (esquimals).