Temporada Alta, entre els deu esdeveniments culturals més importants de l'Estat

L'informe de Fundació Contemporània col·loca el certamen en el lloc número 8

El Festival Temporada Alta de Girona s'ha fet un lloc en el rànquing dels 10 esdeveniments més importants a nivell cultural que es van fer durant el 2015 a l'estat espanyol, segons l'informe 'Baròmetre anual de la cultura' elaborat per la Fundació Contemporània amb seu a Madrid.

En un any, ha escalat 7 posicions i s'ha situat a la posició número 8, compartint el lloc amb Caixaforum i el Museu Guggenheim que han obtingut la mateixa puntuació. A més, Temporada Alta consolida la seva presència a Catalunya segons l'opinió dels experts, ja que es manté un any més com l'esdeveniment més ben valorat.

Al rànquing hi apareixen les 45 institucions o esdeveniments més importants del 2015. Temporada Alta ha escalat 7 posicions en un any. El rànquing l'encapçalen, sobretot, institucions amb seu a Madrid. De fet al Top 10 només hi ha 3 esdeveniments de fora la capital espanyola: el Festival de Cinema de Sant Sebastià, el Museu Guggenheim i Temporada Alta.

En un altre àmbit de l’informe es valoren diferents ciutats de l'Estat per la seva oferta cultural. Girona, seu principal del Festival Temporada Alta, hi apareix en novena posició, amb la mateixa puntuació que Gijón i La Coruña. Pel que fa a la innovació en l'àmbit cultural, Girona apareix en vuitena posició.

La Fundación Contemporánea és una institució privada que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament dels professionals de la cultura. L'informe anual que elabora vol ser un instrument per a prendre el pols al sector, creant uns indicadors que permetin als professionals analitzar les tendències en l'àmbit de la cultura.