Els preus baixen dos punts al gener en relació al desembre a Girona

L'IPC anual torna a signes negatius a la demarcació

Els preus van baixar dos punts al mes de gener en relació al desembre a la demarcació de Girona i van deixar una inflació anual negativa del -0,2%, segons les dades que publica aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). Les comarques de Girona tornen a dades negatives pel que al comportament de l'IPC, després que el mes de desembre registressin una inflació positiva del 0,2%.

L'habitatge és la cistella que més disminueix en termes interanuals, situant-se al -6,8% (al desembre era del -3,4%), mentre que els transports continuen amb índexs negatius del -1,4%, seguint la tendència del país. L'efecte de les rebaixes s'ha notat especialment en la cistella del vestit i el calçat en l'evolució mensual dels preus.

A Catalunya, els preus van baixar 1,7 punts el mes de gener en relació al desembre i van deixar una inflació anual plana del 0%, tres dècimes més baixa que el mes anterior, segons les dades que publica aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). A l'Estat, els preus van baixar 1,9 punts en termes mensuals i van deixar una taxa d'inflació anual del -0,3%, tres dècimes més baixa que el desembre.