Unes 100 persones reivindiquen a Lloret el pagament dels sous endarrerits de la plantilla de l’hotel Selvamar

Els propietaris s’havien compromès a pagar part dels sous aquest dissabte

Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte pels carrers de Lloret de Mar per reclamar, un cop més, el pagament dels sous endarrerits de la plantilla de l’antic hotel Selvamar, actualment anomenat Marina Sand. A principis d’aquest 2016, l’establiment va canviar de propietaris i de nom però els empleats continuen sense rebre el salari. En concret, no cobren des del mes d’octubre.

En un principi, la nova direcció es va comprometre a pagar tots els sous endarrerits en poc temps però, de moment, la plantilla no ha vist ni un sol cèntim. D’entrada, ahir a la nit, la direcció – a través del seu assessor - va enviar un comunicat al comitè d’empresa explicant que aquest dissabte començaria a pagar una part dels salaris a alguns dels treballadors. Finalment, però, la plantilla no ha rebut cap pagament. La mobilització ha comptat amb la presència d’una cinquantena de treballadors, personal d’altres establiments hotelers d’aquesta localitat de la comarca de la Selva, representants sindicals i polítics.

El president del comitè d’empresa i representant de CCOO a l’Hotel Marina Sand, José Luis Sánchez, ha explicat que ahir a la nit es van posar en contacte amb el comitè d’empresa explicant-los que aquest dissabte, a les deu, començarien a pagar a part dels treballadors el salari d’un dels mesos endarrerits. “Els hi vam dir si podrien retardar-ho una hora perquè poguéssim fer la manifestació i no ens van contestar”, ha lamentat Sánchez. La plantilla tenia clar que no volia desconvocar la mobilització perquè l’empresa només tenia previst pagar un 15% del total que deu, un sol mes i només a una part de la plantilla.

“Ens hem trucat aquest matí i pel to de veu ja he notat que no els agradava que haguéssim mantingut la manifestació. Hem anat allà a dos quarts de dotze i no hi havia ningú”, ha explicat el president del comitè. Després de contactar amb la direcció per telèfon, Sánchez assegura que els nous propietaris els han dit que “tenien coses a fer i que no podien assistir”.

Per tot això, el president del comitè assenyala que no tenen clar l’objectiu de l’anunci que van fer ahir a la nit i que sembla que la direcció només volia “desbaratar” la manifestació d’aquest dissabte. En principi, els nous propietaris els ha emplaçat a trobar-se a partir de la setmana vinent per començar a realitzar el pagament fraccionat dels salaris endarrerits. “També hi ha dubtes sobre el dia, un diu el dilluns i l’assessor el dimarts, no ho tenim clar”, ha lamentat Sánchez.

Per tot això, els treballadors desconfien de l’empresa i estan “molestos” per la manca de paraula dels nous propietaris de l’establiment. “Ens han demanat que si s’han de reunir amb la direcció, tal i com diuen, volen que membres del comitè hi siguem presents perquè no se’n fien”, ha comentat Sánchez qui, al mateix temps, destaca que la direcció vol reunir-se amb tots els treballadors de forma individualitzada i durant uns minuts per “poder-los conèixer millor”. D’altra banda, la plantilla també assistirà al proper ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar que es farà dilluns a la tarda per visualitzar les seves reclamacions i fer més pressió al consistori.