Junqueras revisarà els protocols arran de la mort de la noia accidentada a Fornells

El vicepresident ha respost per carta a la parella de la jove

El Govern s'ha compromès a revisar els protocols policials i de trànsit perquè no es torni a repetir un accident mortal com el del divendres de la setmana passada a Fornells de la Selva, on la temeritat d'un conductor begut sense carnet i reincident va costar la vida a una noia de 25 anys, de Cornellà de Terri.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ho ha assegurat després de llegir la carta oberta publicada als diaris gironins que va escriure el company de la víctima, l'advocat David de la Llave, i que anava dirigida a ell i al conseller d'Interior, Jordi Jané. A la missiva, el jove reclamava la necessitat de prendre mesures perquè no es tornés a repetir una situació similar.

La carta ha tingut la resposta tant de Junqueras com de Jané. El vicepresident, en una missiva, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van actuar seguint la normativa, però diu que "tota normativa és perfectible" i s'ha ofert a reunir-se amb el company de la víctima i amb qui correspongui per estudiar "si cal una millora dels protocols existents". Per la seva banda, el conseller d'Interior, en una carta publicada aquest dissabte al 'Diari de Girona', ha afirmat que "segurament tots els protocols policials que s'apliquen d'acord amb les pròpies autoritats judicials poden ser estudiats, revisats i millorats". "Revisarem, si cal, tots els protocols que s'apliquen quan es produeix un accident, intentant aprendre sempre de cada cas i rectificar quan es calgui", ha assegurat Jané.

L’accident mortal va passar divendres, 20 de gener, a la nit al punt quilomètric 29 de la C-65 entre Girona i Fornells de la Selva, a tocar del polígon Mas Xirgu de Girona. El conductor circulava amb un Alfa Romeo en direcció Girona quan va perdre el control del vehicle. Va estar a punt de sortir de la via però finalment, després de donar un cop de volant, va envair el carril contrari per on circulava la jove de 25 anys, veïna de Cornellà de Terri, amb un Volkswagen Polo.

El conductor implicat en l’accident mortal circulava begut, sense carnet i havia tingut un altre accident hores abans a Llagostera (Gironès) i es va donar a la fuga. Després d’una recerca, els policies van interceptar-lo a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), on va donar positiu a la prova d’alcoholèmia. De moment, el conductor continua ingressat en estat greu a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Aquesta és la carta que Junqueras ha enviat a de la Llave:

“Benvolgut David,

En primer lloc m'agradaria expressar-te el més sincer condol per la pèrdua de la teva parella, la Laura, arran del desafortunat accident de trànsit que va tenir lloc a Fornells de la Selva el passat divendres 29 de gener. Tot i això, sóc conscient que cap de les paraules que et pugui adreçar podran alleugerir la càrrega que estàs suportant en aquests moments.

Com no puc mostrar empatia cap a vosaltres, David? Més enllà de la bona “connexió” que la Laura havia mostrat cap a mi, tal i com comentes a la carta que han publicat diversos mitjans de comunicació, qualsevol ésser humà se sent bufetejat, colpejat i entristit quan coneix la mort d'una jove, com la Laura. Amb un il·lusionant projecte de vida amb la seva parella que un accident ha escapçat sobtadament.

Més enllà del meu condol personal, et vull explicar, d'acord amb la informació que he demanat, que tant la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols com els Mossos d'Esquadra van actuar d'acord amb la normativa vigent. És obvi, no obstant, que tota normativa és perfectible. Per tant, pots comptar amb mi per estudiar, exhaustivament i amb totes les administracions implicades, si cal millorar alguns dels protocols existents.

Personalment, des del Govern, i des d'Esquerra Republicana, continuarem amb la recopilació d'informació per adoptar les decisions que calgui que permetin evitar que es repeteixi el tràgic accident que es va endur la Laura.

David, per últim, em comprometo a mantenir una reunió amb tu i amb qui correspongui per valorar els fets i fer tot el que és humanament possible per evitar que mai més es torni a repetir.

Una sincera abraçada,

Oriol Junqueras”