La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal que traficava amb cocaïna a Girona

La banda també actuava a Barcelona i Lleida

La Guàrdia Civil de Girona va desarticular el dimarts un grup criminal que es dedicava a traficar amb cocaïna a diverses localitats de Girona, Barcelona i Lleida.

Segons la policia, el grup es dedicava a traficar amb cocaïna. La droga es preparava a un pis d'Argentona i després es distribuïa a petits venedors repartits en localitats de Barcelona, Girona i Lleida.

L'operació policial, batejada amb el nom 'Molillor', va començar a l'estiu va tenir coneixement que a les comarques de Girona existia un grup criminal que es dedicava al tràfic de cocaïna. Segons les primeres investigacions, la droga es distribuïa tant a la demarcació com també a localitats de Barcelona.

En un primer moment, els agents van centrar la investigació a Lloret de Mar (Selva) i van començar a seguir un grup de persones que sospitaven que es dedicaven a aquesta activitat il·lícita. La policia va comprovar que aquestes persones no tenien feina però, en canvi, tenien un ritme de vida molt alt.

Durant les investigacions, els agents van poder determinar com s'estructurava el grup i qui eren les persones encarregades de distribuir la droga. Va ser llavors quan la Guàrdia Civil va començar a investigar dos germans que vivien a Mataró. Ells tampoc tenien feina i també tenien un nivell de vida molt alt. La investigació va dur els agents fins a un pis de la localitat d'Argentona. Des d'allà, els dos germans preparaven i emmagatzemaven la cocaïna per després distribuir-la a d'altres venedors.

Segons la policia, aquests germans eren els encarregats de proveir de substàncies estupefaents als investigats a Lloret de Mar, així com a diversos distribuïdors a petita escala de poblacions de Lleida, Barcelona i Girona.

Després d'aconseguir les ordres judicials pertinents, la Guàrdia Civil va registrar tres pisos a Lloret de Mar, tres a Mataró i un pis a Argentona. En total, va comissar 2,5 quilos de cocaïna, 1,5 quilos de haixix, 356 grams de marihuana, 2,4 quilos de substància per tallar la droga (lidocaïna), 125.000 euros i 20.000 euros més en bitllets falsos. Durant els registres també es van comissar diversos mòbils, cinc vehicles propietat dels detinguts i una premsa per compactar la cocaïna.

La Guàrdia Civil ha donat l'operació 'Molillor' per tancada amb la detenció d'onze persones: vuit homes de nacionalitat marroquina, un home de nacionalitat uruguaiana i dues does de nacionalitat espanyola. Segons la policia, el grup que s'ha desarticulat és un dels més importants arreu de les tres demarcacions.