2 anys de presó per intentar matar un jove a ganivetades davant una disco de Blanes

Li rebaixen la pena perquè ha indemnitzat la víctima i s'ha trigat sis anys a jutjar-lo

L'Audiència de Girona a condemnat a 2 anys de presó un jove que va intentar matar-ne un altre a punyalades durant una discussió davant la discoteca Arena de Blanes el 4 d'abril del 2010.

K. A. s'enfrontava a una pena de 8 anys per un intent d'homicidi però li han rebaixat la condemna perquè ja ha pagat part de la indemnització a la víctima i perquè el cas ha trigat quasi sis anys a arribar a judici.

Fiscalia, acusacions i defensa també han pactat 5 mesos de presó per a un altre acusat, I. M., per un delicte d'encobriment perquè va intentar ajudar el seu amic amagant la navalla de l'agressió. Un tercer acusat per una falta de lesions ha quedat absolt perquè han retirat l'acusació.

La baralla

Els fets davant la discoteca Arena de Blanes es remunten a la matinada del 4 d'abril del 2010. Segon han reconegut els dos joves condemnats, cap a dos quarts de sis es van creuar amb dos joves més amb qui ja havien tingut una disputa dues setmanes abans.

Els dos grups van començar a discutir i a increpar-se. Aleshores, un dels joves li va donar un cop de cap al front al condemnat K. A. Això va fer que A. s'abraonés contra l'altre jove i "enfurismat" li va començar a donar cops de puny a la zona de la cara. "Per sorpresa, va treure una navalla que tenia una fulla de 7,5 centímetres i li va assestar diverses ganivetades a la zona costal dreta", recull l'escrit del fiscal que A. ha reconegut.

Una ambulància va traslladar el jove apunyalat fins a l'hospital comarcal de Blanes. Com a conseqüència de les ferides, la víctima va haver de quedar quatre dies ingressat i va necessitar 32 dies de curació. Les lesions eren de risc vital i sense atenció mèdica haurien posat en perill la vida de la víctima. Li han quedat com a seqüeles estètiques cicatrius d'entre dos i tres centímetres.

Desfer-se de l'arma

Després de l'agressió, A., M., i un altre amic van anar fins on tenien el cotxe i van fugir del lloc dels fets. Un cop allà, A. va donar la navalla a M., que va accedir a ajudar-lo amagant l'arma de l'agressió. Així, poc abans que la policia arribés, va ocultar la navalla al seu mitjó. Quan el van traslladar a comissaria, aprofitant un moment de distracció, va deixar la navalla darrere uns paquets de folis per evitar que la policia la trobés.

A. s'enfrontava inicialment a 8 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa i Martínez a una condemna de 2 anys per encobriment.

Finalment, fiscalia, acusació i defensa han arribat a un acord. La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat A. a 2 anys de presó perquè li aplica un atenuant molt qualificat de reparació del dany en haver abonat part de la indemnització a la víctima i un altre atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quasi sis anys a arribar a judici. La pena per a M. és de 5 mesos de presó perquè li aprecien les dilacions indegudes i també un atenuant de confessió. En matèria de responsabilitat civil, A. indemnitzarà la víctima amb quasi 11.500 euros.

Els dos joves no entraran a presó a complir la condemna amb la condició que no delinqueixin. A., no pot delinquir en un termini de 3 anys i Martínez durant 2 anys.

La víctima també constava com a acusat al judici pel cop de cap que li va propinar a A. S'enfrontava a una multa per una falta de lesions. Finalment, ha quedat absolt perquè han retirat l'acusació contra ell.