Els Mossos detenen un jove per cometre tres robatoris violents a Ripoll

Abordava les víctimes de manera violenta i per l'esquena

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Ripollès van detenir el dia 26 de gener, a Ripoll, un jove de 22 anys, nacionalitat espanyola i veí de la població, com a presumpte autor de tres robatoris amb violència i intimidació.
 
Els fets es remunten als dies 30 i 31 d’octubre de 2015, quan els mossos van tenir coneixement que s’havien produït diversos robatoris amb violència i intimidació a la zona de la Carretera de Barcelona del municipi de Ripoll.
 
El modus operandi del lladre era sempre el mateix, abordar les víctimes per l’esquena, sostreure’ls els diners de forma violenta i intimidatòria, amb estrebades i fins i tot esgrimint una arma blanca.
 
El dia 30 d’octubre, pels volts de les vuit i mitja del matí, mentre una dona passejava a l’alçada dels jutjats de la ciutat, un home li va intentar sostreure, sense èxit, la bossa de mà que portava creuada a l’esquena.
 
El segon fet es va produir la mateixa tarda, pels volts de les set, quan el lladre va sostreure la bossa de mà d’una altra dona que caminava pel carrer. En aquesta ocasió el lladre va fugir amb la bossa de mà, va agafar uns 80 euros que contenia, i va llençar-la entre uns matolls propers al lloc.
 
La mateixa nit, pels volts de les onze, es va cometre el tercer robatori violent. Aquest cas va ser a la pujada del mirador. Un matrimoni d’edat avançada estava a punt d’entrar dins el seu cotxe, quan el lladre els va abordar esgrimint un ganivet. Va fer caure l’home al terra i els va sostreure uns 50 euros.
 
La unitat d’investigació va resoldre els tres robatoris, el passat 26 de gener, amb la detenció del presumpte autor dels fets.
 
El detingut, sense antecedents, van passar el dia 27 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.