L'escola Aldric de Cassà de la Selva expulsa tres alumnes durant una setmana per 'bullying'

Els menors cursen 4t de Primària al centre

(Actualitzat 21:47h)

El CEIP Aldric de Cassà de la Selva (Gironès) és la segona escola pública que hi ha al municipi, després del Puig d'Arques. El centre s'ha vist afectat per un problema de convivència que ha involucrat alumnes de 4t de Primària. Tres d'ells es dedicaven a assetjar-ne i criticar-ne un altre. Se sap que, apart de fer-li pressió durant les hores lectives, també li van arribar a enviar missatges a través del Whatsapp.

La direcció del centre ha hagut d'intervenir per acabar amb aquesta situació de 'bullying'. L'escola ha optat per enviar a casa els tres nens durant una setmana. L'expulsió es va fer efectiva la setmana passada i ja s'han reincorporat a les classes aquesta setmana.

El càstig que s'ha aplicat als seus fills no ha agradat als pares dels alumnes expulsats, que han qüestionat l'actuació de l'escola fins al punt d'amenaçar amb interposar denúncies. La polèmica que s'ha generat arran de la situació ha obligat Ensenyament a intervenir.

Des del Departament no s'han volgut donar detalls del cas perquè asseguren que són fets que s'emmarquen estrictament dins l'àmbit privat del centre i on, a més, hi ha menors implicats. Sí que s'ha dit, però, que s'han activat els protocols establerts per a aquests tipus de casos.

Ciberassetjament a Llançà

A les comarques gironines, un altre cas de 'bullying' que va transcendir va tenir lloc a l'institut de Llançà (Alt Empordà) l'octubre del 2013. En aquest cas, l'assetjament es va fer a través de la xarxa. Cinc estudiants van obrir dues pàgines a Internet des d'on van penjar tota mena de comentaris anònims i despectius cap a altres joves de l'IES.

Per saber qui eren, la direcció va fer servir un mètode expeditiu. Va convocar tots els alumnes en una sala i, en presència de la Policia Local, els va passar un vídeo d'una adolescent canadenca que s'havia suïcidat víctima del 'bullying'.