L'accident mortal de la jove de Cornellà de Terri fou provocat per un conductor begut i sense carnet

Era el segon accident que patia en el mateix dia

El conductor implicat en l’accident mortal d’aquest dissabte on va morir una jove de Cornellà de Terri, Laura Fernández C., de 25 anys, circulava begut, sense carnet i havia tingut un altre accident hores abans. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que l’home, de qui encara no ha transcendit ni l’edat ni el veïnatge, va patir un altre accident a Llagostera (Gironès), unes hores abans del xoc frontal mortal, i es va donar a la fuga.

Després d’una recerca, els policies van interceptar-lo a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) on va donar positiu a la prova d’alcoholèmia. De moment, el conductor es recupera de les seves ferides a l’Hospital Josep Trueta de Girona on continua ingressat en estat greu. L’accident va tenir lloc el passat divendres a la nit, pels volts de les onze, al punt quilomètric 29 de la C-65 entre Girona i Fornells de la Selva, a tocar del polígon Mas Xirgu de Girona. El conductor circulava amb un Alfa Romeo en direcció Girona quan va perdre el control del vehicle. Va estar a punt de sortir de la via però finalment, després de fer un cop de volant, va envair el carril contrari per on circulava la jove de 25 anys, veïna de Cornellà de Terri, amb un Volkswagen Polo.

La conductora va intentar esquivar l’altre vehicle però, finalment, no va poder impedir l’impacte frontal. Un tercer vehicle també va col·lidir contra els dos cotxes.

L’accident va obligar a tallar la circulació a la via. La jove va morir mentre que el conductor del vehicle va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons han confirmat els Mossos d’Esquadra l’home conduïa begut i hores abans havia estat implicat en un altre accident menor a Llagostera. Segons sembla, el conductor va fugir del lloc dels fets i els Mossos van interceptar-lo en un control a Sant Feliu de Guíxols. Allà, els agents van fer-li la prova d’alcoholèmia i va donar positiu amb una taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Els Mossos van denunciar-lo i van immobilitzar el vehicle.

Segons la versió policial, es desconeix com es va aixecar la immobilització del vehicle o si, finalment, no es va aplicar. Segons sembla, tot apuntaria a que un amic del conductor denunciat es va fer càrrec del seu company.

Els Mossos investiguen ara l’accident mortal. En aquest sentit, des del cos policial assenyalen que el conductor no tenia carnet però també es desconeix si l’havia perdut anteriorment o li havien retirat aquella mateixa nit després de marcar positiu a la prova d’alcoholèmia, hores abans de l’accident mortal.

Aquest diumenge, l’home continua ingressat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Està previst que quan surti del centre hospitalari serà acusat de trencament de mesures cautelars, conducció sota els efectes de l’alcohol i homicidi imprudent. L’home haurà de declarar davant dels Mossos d’Esquadra i posteriorment passarà a disposició judicial on el jutge decidirà si ingressa a presó o queda en llibertat.