La lluita contra el jihadisme, màxima prioritat del nou coordinador de fronteres terrestres de Girona

El comissari Luis César Suanzes garanteix continuar col·laborant amb les policies franceses per evitar atemptats

Luis César Suanzes és el nou comissari responsable de fronteres terrestres de la policia espanyola a les comarques gironines. No és el primer cop que treballa a la demarcació, durant anys va formar part d'unitats d'intervenció de la policia, també a la Jonquera. Per això, assegura que coneix bé la zona i també quins són els principals objectius de la policia estatal a les fronteres amb el territori francès.

"La nostra màxima preocupació i la de tota Europa és la radicalització islamista que està desembocant en actes terroristes terribles", ha afirmat el comissaria que destaca que continuaran col·laborant amb les policies franceses per combatre el jihadisme. "En aquest sentit, la nostra col·laboració per identificar i controlar persones i vehicles a la frontera és fonamental", ha explicat.

Mentre continuï l'alerta terrorista, Suanzes ha explicat que seguiran coordinant-se amb la resta de cossos i forces de seguretat, tant del territori com de França, per detectar indicis de radicalització i enxampar possibles terroristes.

Com a coordinador de fronteres, el comissari també ha detallat que un altre dels objectius habituals és combatre les màfies criminals i, sobretot, les dedicades al tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral o sexual. "Proxenetes, traficants d'òrgans, xarxes d'immigració clandestina, són delinqüents que perseguim", ha detallat Luis César Suanzes.

El nou comissari substitueix en el càrrec Francisco Pamplona, actualment cap provincial d'operacions a la comissaria de Girona. Luis César Suanzes té 59 anys i és de Saragossa, tot i que bona part de la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat a Catalunya. És comissari des del juny del 2015.

La presa de possessió ha estat presidida pel cap superior de la policia a Catalunya, Sebastián Trapote, i el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante.